Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς – Μπόρζες και Καμπράλ 1-2: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του διπλού για το ελληνικό δίδυμο

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς – Μπόρζες και Καμπράλ 1-2: Αποκλεισμός στην πρεμιέρα του διπλού για το ελληνικό δίδυμο
Reuters

Πικρός αποκλεισμός για τα αδέρφια Τσιτσιπά στην πρεμιέρα τους στο διπλό των ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Αν και προηγήθηκε στα σετ, το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε με 2-1 από τους Πορτογάλους Μπόρζες και Καμπράλ. Στο tie breaker κρίθηκε το ματς.

Αποκλεισμός στην πρεμιέρα. Τα αδέρφια Τσιτσιπά, Πέτρος και Στέφανος ηττήθηκαν με 2-1 σετ (6-6, 3-6, 10-12) από τους Πορτογάλους, Νούνο Μπόρζες και Φρανσίσκο Καμπράλ, και έμειναν εκτός συνέχειας από το διπλό στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις.

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρώτο σετ. Έφτασαν στο break στην πρώτη τους ευκαιρία, παίρνοντας τα τρία πρώτα games. Κρατώντας το σερβίς του με άνεση (έκανε το 5-2 με τον Στέφανο να κάνει απανωτά smash κοντά στο φιλέ) το ελληνικό δίδυμο έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ μετά από 20 λεπτά με 6-3.

Οι δυο ομάδες κράτησαν το σερβίς τους στο δεύτερο σετ, με το δίδυμο της Πορτογαλίας να πετυχαίνει τελικό στο break σε κρίσιμο σημείο, στο 8ο game (5-3) και να κάνει τελικά το 1-1 στα σετ μετά από 37 λεπτά.

Στο tie breaker που έκρινε τη νίκη, οι Πορτογάλοι έκαναν μίνι break και έκαναν το 2-3 και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ελληνικής ομάδας και έφτασαν στο 3-6. Η Ελλάδα έκανε και αυτή ένα μίνι break για το 4-6 με το ματς να φτάνει στη συνέχεια στο 6-7

Τα αδέρφια Τσιτσιπά έψαξαν το break και είδαν τον Μπόρζες να κάνει διπλό λάθος σε σερβίς, για το 9-9! Οι Πορτογάλοι κατάφεραν και πάλι να πάρουν το προβάδισμα (10-11) με τρομερό πόντο του Μπόρζες και τελικά πήραν και τη νίκη (10-12).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις