Δευτέρα, 29 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Βηρυτό

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Βηρυτό

Την αναστολή των πτήσεων της προς και από τη Βηρυτό ανακοίνωσε η Lufthansa, μετά τον βομβαρδισμό στα υψίπεδα του Γκολάν που είχε ως αποτέλεσμα 12 παιδιά να βρουν τραγικό θάνατο.

Τη στιγμή που εντείνονται οι ανησυχίες για γενική σύρραξη στη Μέση Ανατολή, ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών μεταφορών, Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (29.07.24) πως αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Βηρυτό μέχρι τουλάχιστον αύριο, Τρίτη.

Οι πτήσεις των εταιρειών του ομίλου (Swiss International Air Lines, Eurowings, Lufthansa) αποφασίστηκε να ανασταλούν «προληπτικά», εξήγησε.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ διατύπωσε νέες απειλές λέγοντας πως θα «πλήξει σκληρά τον εχθρό», μετά τον βομβαρδισμό που απέδωσε στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ εναντίον των «συνεπειών» που θα είχε ευρείας κλίμακας επίθεση αντιποίνων στον Λίβανο. Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Κανάνι.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ, το Σάββατο ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Ματζντάλ Σαμς προκαλώντας τον θάνατο 12 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ δέκα και δεκαέξι ετών, και τραυματίζοντας άλλους περίπου τριάντα ανθρώπους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αγόρι ένδεκα ετών αγνοείται.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν, πως διέπραξε αυτή τη «φρικιαστική» επίθεση. «Επρόκειτο για δική του ρουκέτα, που εκτοξεύθηκε από περιοχή υπό τον έλεγχό του», τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Έιντριεν Γουότσον.

Χρησιμοποιήθηκε ιρανική ρουκέτα τύπου Φαλάκ, με κεφαλή που περιείχε γόμωση 53 κιλών εκρηκτικών, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις