Δευτέρα, 29 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κεχαγιά για Πολάκη: «Σενάρια τα περί επιστροφής του πριν το Συνέδριο – Επιεικώς άκομψη η συμπεριφορά του»

Κεχαγιά για Πολάκη: «Σενάρια τα περί επιστροφής του πριν το Συνέδριο – Επιεικώς άκομψη η συμπεριφορά του»

Ως «σενάρια» περιέγραψε τα όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα περί επιστροφής του Παύλου Πολάκη πριν το Συνέδριο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

«Ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε για λόγους αντι-κοινοβουλευτικής προφανώς συμπεριφοράς να διαγραφεί από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης (…). Και θέλω να σας πω είναι ότι ο κ. Πολάκης φέρθηκε με έναν τουλάχιστον-και χρησιμοποιώ έναν επιεική χαρακτηρισμό-άκομψο τρόπο απέναντι σε μια υπάλληλο ή συνεργάτιδα ενός υπουργού», τόνισε μεταξύ άλλων η Βούλα Κεχαγιά και συνέχισε:

«Για τη συμπεριφορά αυτή ο κ. Πολάκης αξιολογήθηκε, κρίθηκε και τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Το να ανοίγουμε άλλα θέματα, ενώ και στο παρελθόν δεν έχουν ανοίξει σε παρόμοιες περιπτώσεις, Είναι κάτι το οποίο προκαλεί εντύπωση. Για παράδειγμα όταν διεγράφη ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής γιατί είχε μία μη σωστή συμπεριφορά, με χαρακτηρισμούς θα έλεγα, απέναντι στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, η διαγραφή αυτή δε συνοδεύτηκε και από διαγραφή από το κόμμα. Ο κ. Κουρουμπλής παρέμεινε μέλος του κόμματος».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Δευτέρας (28.07.24) κι ερωτηθείσα, αν υπάρχει περίπτωση ο Παύλος Πολάκης να επανέλθει πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια απάντησε: «τα παρακολουθώ κι εγώ αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Δηλαδή κάποιοι γνωρίζουν και βάζουν και οδικό χάρτη στη δυνητική επιστροφή του κ. Πολάκη, ενώ ακόμη δεν έχει σβήσει καλά – καλά το μελάνι για την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Εδώ σας επαναλαμβάνω, δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτές οι πληροφορίες ή αυτά τα σενάρια, αν θέλετε, πάντως αυτή τη στιγμή λέμε ότι ο κ. Πολάκης δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γι’ αυτό και δεν συμμετείχε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ίδια μέρα που συνέπεσε με τη διαγραφή του και απομάκρυνσή του. Όμως ο κ. Πολάκης παραμένει μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσο για τον αν πρέπει να παραδώσει την έδρα του, τόνισε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις