Τρίτη, 30 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται δάσος κοντά στις Πετριές – Μηνύματα του 112 για εκκένωση οικισμών

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται δάσος κοντά στις Πετριές – Μηνύματα του 112 για εκκένωση οικισμών

Καίγεται για ακόμη μια φόρα η Εύβοια, αφού η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (29.7.2024) συνεχίζει να καίει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν δύο ακόμα οικισμοί, ενώ ήχησε το 112.

Για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει σε δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, 205 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρα τμήματα και 56 οχήματα προσπαθούσαν όλο το βράδυ να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το βράδυ έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκολεύοντας την κατάσβεση της φωτιάς. Ωστόσο, πλέον οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η πυροσβεστική ελπίζει ότι θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο με τη βοήθεια των εναέριων μέσων.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

 

Νέο μήνυμα του 112

Περίπου στις 8 το πρωί της Τρίτης ήχησε και πάλι το 112 ενημερώνοντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Κριεζά να εγκαταλείψουν προς Αλιβέρι. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλησαν άλλα δύο μηνύματα του 112 για εκκένωση των περιοχών Πετριές, Κλιμάκι και Λιανή Άμμο.

Πυροσβεστική και κάτοικοι δίνουν πραγματική μάχη η φωτιά να μην φτάσει στα σπίτια.

Στην Εύβοια ο Βασίλης Κικίλιας

Το βράδυ της Δευτέρας έφτασε στην Εύβοια ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας να «γεννά» συνεχώς νέες εστίες.

Το απόγευμα της Δευτέρας ένας πυροσβέστης έπαθε ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις