Τρίτη, 30 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Τα τρία νομοσχέδια και το μήνυμα Μητσοτάκη

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Τα τρία νομοσχέδια και το μήνυμα Μητσοτάκη

Το πλάνο των μεταρρυθμίσεων για την επόμενη τριετία, με έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, είναι στο επίκεντρο του σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον οδικό χάρτη του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων ως τις εθνικές εκλογές το 2027 θα παρουσιάσει στην παρέμβαση του στη Δ.Ε.Θ., την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και ως τότε, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους υπουργούς είναι τον Αύγουστο να ξεχάσουν τις διακοπές και να “τρέξουν” το έργο τους, με βάση τα χρονοδιαγράμματα.

Εγκρίνονται τα επόμενα νομοσχέδια

Αυτές τις οδηγίες αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα Τρίτη (30.7.2024), κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, του τελευταίου πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι.

Σήμερα στην ατζέντα βρίσκονται προς συζήτηση και έγκριση τρία νομοσχέδια. Το πρώτο είναι του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και αφορά σε παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη. Το δεύτερο είναι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων και το τρίτο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

Παράλληλα, θα υπάρξει εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με την αναθεώρηση των Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων το 2024.

Το “στοίχημα” της επαναπροσέγγισης ψηφοφόρων…

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει ο Σεπτέμβριος, οπότε και ξεκινά η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου. Στόχος, να υπάρξουν άμεσα, απτά αποτελέσματα σε σχέση με προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ώστε η κυβέρνηση να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που δεν την στήριξαν στις ευρωεκλογές.

Το “αγκάθι” της ακρίβειας σε βασικά προϊόντα και ρεύμα

Στο μέτωπο της ακρίβειας υπάρχει η αισιοδοξία ότι η πτωτική πορεία των τιμών σε βασικά προϊόντα σε σούπερ μάρκετ θα συνεχιστεί.

“Θέλω να γνωρίζετε ότι η προσοχή της Κυβέρνησης παραμένει στραμμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών. Είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις που έχουμε ότι και τον μήνα Ιούνιο υπήρξε μία σχετική αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ. Πιστεύω ότι το συνολικό πλέγμα των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση έχει αρχίσει και αποδίδει” δήλωσε ο πρωθυπουργός, στη μηνιαία συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα τσουχτερά τιμολόγια του ρεύματος, αποτέλεσμα της απότομης αύξησης των τιμών της χονδρικής ενέργειας σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

“Χαίρομαι διότι τις τελευταίες μέρες, ενδεχομένως κι ως αποτέλεσμα των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης, οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα, αλλά θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει όποτε διαπιστώνονται στρεβλώσεις στην αγορά και κέρδη τα οποία δεν δικαιολογούνται από την ομαλή λειτουργία της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας” δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα “ουρανοκατέβατα κέρδη” των παραγωγών ενέργειας με ένα έκτακτο τέλος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις