Τρίτη, 30 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Στα 10 ευρώ/MWh κλειδώνει ο φόρος «ουρανοκατέβατων» κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος

Στα 10 ευρώ/MWh κλειδώνει ο φόρος «ουρανοκατέβατων» κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος

Κοντά στα 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί ο έκτακτος φόρος που επιβάλει η κυβέρνηση στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούλιο, στα πλαίσια των μέτρων που αποφάσισε να λάβει για να στηρίξει τους καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του έκτακτου φόρου στους παραγωγούς ρεύματος θα έχει διάρκεια έως τρεις μήνες σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση, ενώ χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι οι ηλεκτροπαραγωγοί αποκόμισαν ουρανοκατέβατα κέρδη ως αποτέλεσμα της ανόδου της χονδρικής τιμής που συντελέστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η κυβέρνηση αυτά τα κέρδη θα τα φορολογήσει, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις όποιες δυσλειτουργίες σε μια αγορά ενέργειας που σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο της λειτουργίας που θα θέλαμε», ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Ο έκτακτος φόρος πρόκειται να συμπεριληφθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αναδιάταξη του Υπερταμείου, ενώ το ύψος της επιδότησης που θα λάβουν οι καταναλωτές πρόκειται να ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου, μετά τις ανακοινώσεις των τιμολογίων λιανικής.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις