Τρίτη, 30 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το αδιανόητο ξέσπασμα Γεωργιανού σε αγώνα ξιφασκίας – «Οι διαιτητές με σκότωσαν»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το αδιανόητο ξέσπασμα Γεωργιανού σε αγώνα ξιφασκίας –  «Οι διαιτητές με σκότωσαν»

Ο Γεωργιανός πρωταθλητής της ξιφασκίας, Σάντρο Μπαζάντζε, βγήκε εκτός εαυτού μετά από μία διαιτητική απόφαση που του στέρησε την πρόκριση στη σπάθη ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πολλοί αθλητές της ξιφασκίας είχαν σοβαρά παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δική μας, Δώρα Γκουντούρα, αποκλείστηκε άδικα στα προημιτελικά από τη μετέπειτα χρυσή ολυμπιονίκη, Μανόν Απίτι Μπρουνέ, ωστόσο αντέδρασε ψύχραιμα, σε αντίθεση με τον Σάντρο Μπαζάντζε.

Ο Γεωργιανός πρωταθλητής δεν μπόρεσε με τίποτα να δεχθεί την απόφαση των διαιτητών που έκρινε τον νικητή του αγώνα με τον Αιγύπτιο, Μοχάμεντ Αμέρ για τη φάση των «16».

Με το σκορ στο 14-14 ο Μπαζάντζε, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, άρχισε να πανηγυρίζει, θεωρώντας ότι πέτυχε το νικητήριο χτύπημα. 

Ωστόσο, η Ισπανίδα διαιτητής έδωσε τον πόντο στον Αιγύπτιο που πήρε τελικά τη νίκη και την πρόκριση. Ακολούθησε ένα αδιανόητο ξέσπασμα από τον Μπαζάντζε, ο οποίος έφτασε σε έξαλλη κατάσταση μέχρι το τραπέζι της γραμματείας, ζητώντας από τη διαιτητή να ελέγξει ξανά το βίντεο, δίχως αποτέλεσμα.

«Για δεύτερη φορά, όπως στο Τόκιο, οι διαιτητές με σκοτώνουν», δήλωσε ο Μπαζάντζε και πρόσθεσε: «Έχω προπονηθεί γι αυτό για 21 χρόνια και μου συμπεριφέρεται σαν να μην είμαι κανένας. Όταν της ζήτησα να μου εξηγήσει, γύρισε και φεύγει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δικαιοσύνη, πού είναι η δικαιοσύνη;».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις