Τρίτη, 30 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Eurokinissi

Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν εδώ και λίγες ώρες οι πυροσβέστες στην Εύβοια, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, όπου ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Δευτέρας (29.7.2024).

Η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια είναι σαφώς βελτιωμένη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά γύρω από τα Κριεζά, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εν τω μεταξύ, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε τη Δευτέρα και ένας σήμερα το πρωί, καθώς υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια την ώρα που επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο στα Κριεζά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δώσει το κύριο βάρος γύρω από το χωριό Κριεζά όπου έχουν μεταφέρει και το στρατηγείο τους.

«Τώρα είμαι περισσότερο αισιόδοξος απ’ ότι το πρωί», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από χθες το απόγευμα.

«Πολλά από τα πύρινα μέτωπα έχουν “μαζευτεί”. Παραμένουν βέβαια άλλα που είναι επικίνδυνα να αναπτυχθούν. Άλλωστε, η φωτιά έχει μεγάλη έκταση. Δόθηκε μία μάχη η οποία συνεχίζεται.

Ανησυχώ που οι άνεμοι κατά ριπές μπορεί να φτάνουν και 8 μποφόρ αλλά υπάρχει μεγάλη δύναμη, έχουν κινητοποιηθεί πολλά μέσα και συνεχίζεται η προσπάθεια να απομακρύνουμε τον εφιάλτη», πρόσθεσε ο Σπανός.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις