Τρίτη, 30 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Δώρα Γκουντούρα: Επίσημη διαμαρτυρία του αρχηγού της ελληνικής αποστολής για τη διαιτησία στον αγώνα με Μανόν Απιτί-Μπρουνέ

Δώρα Γκουντούρα: Επίσημη διαμαρτυρία του αρχηγού της ελληνικής αποστολής για τη διαιτησία στον αγώνα με Μανόν Απιτί-Μπρουνέ

To αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας για τη διαιτησία στον αγώνα της Δώρας Γκουντούρα, η οποία κοινοποιήθηκε και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Δώρα Γκουντούρα έφτασε μία ανάσα από τη ζώνη των μεταλλίων, αλλά έτυχε εχθρικής διαιτησίας στον προημιτελικό με τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, η οποία στη συνέχεια έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σπάθη γυναικών.

Η επιστολή που έφυγε το πρωϊ της Τρίτης και υπογράφει ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός είναι η εξής:

Αγαπητέ κύριε Κατσιαδάκη,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ επίσημα για τη μεταχείριση της Θεοδώρας ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ατομικό της σπάθης στα προημιτελικά που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στον χώρο του Grand Palais. Ως ο Αρχηγός Αποστολής της Τeam Hellas και έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα, ανησυχώ σοβαρά για τις άδικες συνθήκες που επηρέασαν την απόδοση της Θεοδώρας.

Ειδικότερα:

1. Η Θεοδώρα υποβλήθηκε σε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι ήταν μεροληπτικές και δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Σύμφωνα με το βίντεο του αγώνα και τη γνώμη των ειδικών, η κρίση των διαιτητών ήταν άδικη υπό την πίεση των Γάλλων παραγόντων. Όλα αυτά οδήγησαν στον αποκλεισμό της αθλήτριας μας από τον επόμενο γύρο.

2. Επιπλέον, αυτό που είδαμε όλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ότι η Θεοδώρα αντιμετώπισε ένα περιβάλλον που δεν ευνοούσε το fair play αλλά και μία ενοχλητική συμπεριφορά από πλευράς θεατών και επισήμων.

Είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα όλων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά κυρίως για την ευημερία των συμμετεχόντων, όλοι οι αθλητές να αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα λάβει σοβαρά υπόψη τη διαμαρτυρία και θα διεξαγάγει διεξοδική έρευνα για το θέμα.

Είμαι διαθέσιμος να παράσχω οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτείται.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Με τους καλύτερους Ολυμπιακούς χαιρετισμούς

Πέτρος Συναδινός, Αρχηγός Αποστολής

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις