Τρίτη, 30 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ολυμπιονίκης τζούντο αρνήθηκε να σφίξει το χέρι Ισραηλινού αθλητή, φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και κατέληξε με εξαρθρωμένο ώμο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ολυμπιονίκης τζούντο αρνήθηκε να σφίξει το χέρι Ισραηλινού αθλητή, φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και κατέληξε με εξαρθρωμένο ώμο
Reuters

Ο αθλητής του τζούντο Nurali Emomali από το Τατζικιστάν αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Ισραηλινού αντιπάλου του, Tohar Butbul, μετά τον αγώνα τους στη φάση των 16 την Κυριακή (28.07.2024) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Emomali, αθλητής στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, επέλεξε να αποχωρήσει χωρίς την καθιερωμένη χειρονομία που κάνουν οι αθλητές μετά το τέλος της πάλης τους. 

Πριν αποχωρήσει, χρήστες του X επεσήμαναν ότι είπε «Allahu Akbar», ενώ κρατούσε ψηλά ένα σύμβολο προσευχής, γνωστό ως «δάχτυλο tawheed» το οποίο αναφέρεται στην ισλαμική πίστη ότι «δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης Του».

Λίγο αργότερα, ο Emomali αγωνίστηκε εναντίον του Ιάπωνα Ολυμπιονίκη Hifumi Abe, ο οποίος έληξε με άσχημο τρόπο. Στο τέλος του αγώνα, ο Abe έριξε τον Emomali στο έδαφος. Ο Emomali άπλωσε το αριστερό του χέρι προς το έδαφος, αλλά η δύναμη της πτώσης και το βάρος του Abe προκάλεσαν εξάρθρωση του ώμου του.

Ο Emomali χρειάστηκε να μεταφερθεί από μέλη του ολυμπιακού προσωπικού λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του.

O Hifumi Abe – Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Οι χρήστες των social media έκαναν λόγο για κάρμα για κακό αθλητικό πνεύμα, επειδή αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον αντίπαλό του στον προηγούμενο αγώνα.

«Κακός αθλητισμός από τον Nurali Emomali από το Τατζικιστάν που αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Ισραηλινό αθλητή του τζούντο Baruch Shmailov και φώναξε Allah Akbar. Ο Emomali κατέληξε με εξάρθρωση ώμου να κλαίει στο χαλί. Αυτό είναι κάρμα» δήλωσε ο Michael Dickinson, εκτελεστικός διευθυντής της φιλοϊσραηλινής ομάδας StandWithUs.

Πληροφορίες από Fox News

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις