Τρίτη, 30 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: «Κόντεψα να καώ» συγκλονίζει ο πυροσβέστης που υπέστη εγκαύματα σε μάγουλο και χέρι

Φωτιά στην Εύβοια: «Κόντεψα να καώ» συγκλονίζει ο πυροσβέστης που υπέστη εγκαύματα σε μάγουλο και χέρι
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με εγκαύματα σε μάγουλο και χέρι ο ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά στην Εύβοια. «Η φωτιά πέρασε ακόμα και την ειδική στολή που φορούσα», αποκαλύπτει ο τραυματίας πυροσβέστης, Θωμάς Μανούσος.

«Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση ήταν οι άνεμοι πολύ δυνατοί. Μας κύκλωσε η φωτιά, βάλαμε όπισθεν. Κύκλωσαν και ένα άλλο αυτοκίνητο που έχουμε στη δουλειά, κάηκε, σώσαμε και τους συναδέλφους», ανέφερε μιλώντας στο Star ο ένας πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη φωτιά στην Εύβοια.

«Έτρεξα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά. Καταφέραμε να είμαστε πάλι εδώ με τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας. Είναι τέτοια η δουλειά που δεν ξέρεις την επόμενη μέρα αν θα είσαι πάλι στο σπίτι σου. Προσπαθούμε να ξαναγυρίσουμε για τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Μανούσος, ο εποχικός τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος κάηκε στο χέρι και το μάγουλο.

Η θερμότητα από τις πύρινες γλώσσες πέρασε μέχρι και τον ειδικό εξοπλισμό. Πονούσε, καιγόταν και έβλεπε μπροστά του φλόγες 25 μέτρων. Μια εικόνα όμως είχε στο μυαλό του. Τα δύο του παιδιά. Πήρε δύναμη. Πάλεψε μαζί με τους συναδέλφους του και όλοι μαζί νίκησαν.

Η σύζυγός του ένα παράπονο έχει: «Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουμε. Eμένα με νοιάζει ότι είναι εδώ στα παιδάκια του. H κόρη μας τον φώναζε», σχολίασε.

 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η Εύβοια – Δόθηκε ολονύχτια μάχη

Στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας οι ριπές των ανέμων έφταναν έως 7 μποφόρ. Έκαιγε δάσος με τις φλόγες να είναι τεράστιες και να μην υπάρχει αδυναμία προσέγγισης.

«Στην Εύβοια ζήσαμε δύσκολες συνθήκες καθότι υπήρξαν οικισμοί που απειλήθηκαν», δήλωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. 

Κριεζά και Πετριές ήταν τα δυο χωριά που απειλήθηκαν με τη φωτιά να πλησιάζει επικίνδυνα. Οι κάτοικοι δέχθηκαν 4 μηνύματα από το 112.

Τα εναέρια μέσα έκαναν συνεχείς ρίψεις, μπουλντόζες δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες. Όλο το βράδυ δόθηκε μια σκληρή μάχη και τελικά το πρωί οι κάτοικοι ξύπνησαν χωρίς ενεργό μέτωπο. Οι ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο σε περίπτωση αναζωπυρώσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις