Τρίτη, 30 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Δώρα Γκουντούρα για τον άδικο αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη»

Δώρα Γκουντούρα για τον άδικο αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Δώρα Γκουντούρα έγινε το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι στιγμής για την Ελλάδα, με τον άδικο αποκλεισμό της στη σπάθη και η ίδια δήλωσε “αδικημένη και αβοήθητη”.

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, η Δώρα Γκουντούρα στάθηκε σε όσα έγιναν στο παιχνίδι που έφερε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη δική της αντίδραση μετά το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και την ένσταση που έχει κατατεθεί από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι δηλώσεις της Δώρας Γκουντούρα

«Αισθάνομαι καλά, έχω ηρεμήσει λίγο. Ήταν και ευχάριστη και δυσάρεστη η χθεσινή ημέρα. Ξεκουράστηκα, μίλησα και με τους δικούς μου ανθρώπους, είδα και κάποια πράγματα που ήθελα να ξαναδώ. Είμαι καλά.

Προσπάθησα να κρατηθώ στις δηλώσεις μου μετά τον αγώνα, αλλά ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα το συναίσθημα. Ήταν η συγκίνηση, σκεφτόμουν το που ήμουν, το τι έχω περάσει, τα θετικά ξεπερνούσαν τα αρνητικά. Δεν θέλω ο κόσμος να μείνει στο ότι ένα δάκρυ, είναι μόνο στεναχώρια και απογοήτευση. Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη γιατί γνώριζα πάρα πολύ καλά ότι δεν θα άλλαζε κάτι όσο και να διαμαρτυρόμασταν. Ό,τι έχει γίνει η ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει.

Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν Γαλλίδα η αντίπαλός μου, ή ο κόσμος γιατί το στάδιο «έβραζε», και άγχωσε τον διαιτητή. Δεν ξέρω αν ήταν απλά λάθη του διαιτητή ή εσκεμμένα. Δεν με νοιάζει κιόλας, δεν είναι δουλειά μου. Εγώ προπονούμαι, παίζω τίμια και θέλω έτσι να με αντιμετωπίζουν. Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι, μπορεί να ήταν αγχωμένοι. Υπήρξαν κάποιοι πόντοι που δεν δοθήκαν στην αρχή, παρ’ όλα αυτά το σκορ ήταν πολύ κοντά. Στο τέλος ζήτησα δύο επαναληπτικά βίντεο. Πάει, ήταν δικό μου σίγουρα, και γυρίζει ο διαιτητής και λέει δεν είναι καμίας ο πόντος, ακυρώθηκε. Κάτι που είναι δύσκολο στο άθλημά μας… Αυτό έγινε και δεύτερη φορά αμέσως μετά. Τα δύο αυτά χτυπήματα στο τέλος θα είχαν αλλάξει όλο το σκορ.

Ο προπονητής μου ήταν πολύ θυμωμένος εκείνη την ώρα, τον δικαιολογώ απόλυτα, είχε βγει εκτός εαυτού. Συμφωνώ απόλυτα με την φράση που είπε πως δεν γίνεται να παίζει κάποιος με τους κόπους σου και τον ιδρώτα που χύνεις, γιατί για τον διαιτητή είναι μια απόφαση, αλλά για εσένα σκέψου τι έχεις θυσιάσει, πόσο έχεις προσπαθήσει. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλησε από μόνη της να κάνουμε ένσταση για τη διαιτησία. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, το αποτέλεσμα έχει κριθεί, αλλά να υπάρχει μια ένσταση από πλευρά μας.

Για την αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος, αισθάνομαι περίεργα γιατί ξέρω ότι ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό, αλλά ξέρω κιόλας ότι τα μάτια είναι στραμμένα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αισθάνομαι και νιώθω ότι πολλοί άνθρωποι ταυτιστήκανε με αυτά που είπα και για τις δικές τους ζωές. Ότι ο κάθε ένας ξυπνάει και κάνει τις δικές του προσπάθειες για τη ζωή, περνάει τον δικό του Γολγοθά. Χαίρομαι που πήρα πολύ αγάπη από τον κόσμο και είδα τη διάθεση του κόσμου να μου συμπαρασταθεί, να μου πουν πράγματα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα.

 

Πλέον έχει ξεκούραση και λίγες διακοπές και στη συνέχεια θα ξαναθέσω στόχους, θα κάνω τα πλάνα μου. Θα έρθουν ωραία πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να μου φύγει το συναίσθημα αυτό που βίωσα στο Παρίσι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις