Τρίτη, 30 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ερντογάν για τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Θα τηλεφωνήσω στον Πάπα για τις ανήθικες σκηνές στο Παρίσι

Ερντογάν για τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Θα τηλεφωνήσω στον Πάπα για τις ανήθικες σκηνές στο Παρίσι
ΦΩΤΟ Reuters

Έξαλλος για τα όσα είδαμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για «διαστροφή που διαφθείρει την ανθρώπινη φύση και την οικογένεια».

Παράλληλα, στις δηλώσεις του για τις επίμαχες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβλέπει «κίνδυνο για την ασφάλεια και την επιβίωση των γενεών».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με την πρώτη ευκαιρία με τον Πάπα Φραγκίσκο: «Θα μοιραστώ την ανηθικότητα που διαπράττεται εναντίον του χριστιανικού κόσμου και όλων των χριστιανών».

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διαστροφής που διαφθείρει την ανθρώπινη φύση, διαφθείρει την οικογένεια και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την επιβίωση των γενεών», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Η ανηθικότητα που επιδείχθηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μία φορά το εύρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε».

«Η επαίσχυντη σκηνή στο Παρίσι προσέβαλε όχι μόνο την καθολική κοινότητα και τον χριστιανικό κόσμο, αλλά και εμάς όσο και αυτούς», υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι «μειώνει τον άνθρωπο σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό των ζώων».

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ινδονησίας, Prabowo Subianto στην Άγκυρα την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ινδονησίας, οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

«Αυτή η γενοκτονία, η αγριότητα και η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσουν αμέσως με τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν να είναι πολύ αργά», είπε ο Ερντογάν για τον πόλεμο στη Γάζα, εξαπολύοντας για άλλη μία φορά πυρά κατά του Ισραήλ.

«Η μόνη χώρα στην περιοχή μας που επιδιώκει την ασφάλειά της μέσω επιθετικότητας, σφαγής και κατάληψης γης είναι το Ισραήλ, η χώρα που λειτουργεί σαν τρομοκρατική οργάνωση», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Οι ισλαμικές χώρες πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειές τους για να τερματίσουν την ισραηλινή καταπίεση στα παλαιστινιακά εδάφη το συντομότερο δυνατό και να παράσχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις