Τετάρτη, 31 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χαλκίδα: «Έσκασε το λάστιχο» είπε ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τρένο στην Αυλίδα

Χαλκίδα: «Έσκασε το λάστιχο» είπε ο οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε με τρένο στην Αυλίδα

Το σοκαριστικό ατύχημα με το τρένο έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (30/7/24) στη Χαλκίδα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις άνθρωποι, έναν ενήλικας και δύο ανήλικα αγόρια 12 και 16 ετών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τόσο ο οδηγός του φορτηγού, όσο και του τρένου δεν βγήκαν θετικοί στο αλκοτεστ που τους έγινε στη Χαλκίδα. Ωστόσο ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατηγορούμενος για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες, βάσει του υπ. αρθμ. 291 άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας του φορτηγού, ανέφερε πως του έσκασε το λάστιχο και σταμάτησε κοντά στις γραμμές του τρένου. Μετά από 4 λεπτά πέρασε το τρένο και «βρήκε» πάνω στην γωνία του κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό με αποτέλεσμα να διπλώσει η νταλίκα.

Στις έξι το απόγευμα, στο σημείο του ατυχήματος έφτασε ένας ειδικός γερανός για να σηκώσει το φορτηγό. Η επιχείρηση κράτησε πάνω από μια ώρα. Η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με ειδική μηχανή και να μεταφερθεί, από τις γραμμές, στον σταθμό της Οινόης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μηχανοδηγός έκανε χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης και έκοψε ταχύτητα πριν την πρόσκρουση στο φορτηγό, το οποίο φαίνεται ότι είχε ήδη πέσει στο σημείο.

Στο σημείο έφτασαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα για την απομάκρυνση των 130 επιβατών από το τρένο, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός επιβάτη.

Οι τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση και η υγεία τους δεν εμπνέει ανησυχία…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις