Τετάρτη, 31 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισής του

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισής του

Αναβλήθηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία.

Πριν λίγες μέρες είχε δοθεί ειδική άδεια στον Φρέντι Μπελέρη για να ορκιστεί ευρωβουλευτής. Ο ίδιος έφτασε στις Βρυξέλλες, ορκίστηκε και μία εβδομάδα αργότερα επέστρεψε στη φυλακή της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης έχει τις προϋποθέσεις να καταθέσει το αίτημα αποφυλάκισης με όρους, καθώς έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής και έχει επιδείξει καλή διαγωγή, όπως προβλέπει η αλβανική νομοθεσία.

Οι δικαστές έδωσαν νέα αναβολή αναφέροντας ως αιτιολογία τις καλοκαιρινές άδειες.

Σημειώνεται πως ο Φρέντι Μπελέρης εκτίει ποινή δύο ετών.

Φρέντι Μπελέρης: Μεθόδευση του καθεστώτος Ράμα

Επίθεση στον Έντι Ράμα εξαπέλυσε ο Φρέντι Μπελέρης, σε δήλωσή του μετά την απόφαση να αναβληθεί η δίκη του. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για μεθοδεύσεις, αυταρχισμό και ρεβανσισμό της κυβέρνησης της Αλβανίας.

«Η σημερινή αναβολή του αιτήματος αποφυλάκισής μου αποτελεί μια ακόμη μεθόδευση του καθεστώτος του κ. Ράμα, προκειμένου να υλοποιήσει το σκοτεινό σχέδιο του για τη Χιμάρα. Ένα σχέδιο υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών και τρομοκράτησης όποιου εναντιώνεται.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο αυταρχισμός και ο ρεβανσισμός του κ. Ράμα κρατούν δέσμια το κράτος δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες στην Αλβανία. Γι’ αυτό ακριβώς, επέστρεψα στις φυλακές και δεν έκανα χρήση της ασυλίας μου ως Ευρωβουλευτής. Για να στείλω στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας και στους Αλβανούς πολίτες της περιοχής το μήνυμα ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

Στις 4 Αυγούστου πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη για το Δήμο Χειμάρρας. Η νίκη του Πέτρου Γκικουρία θα είναι ένα μήνυμα ελευθερίας και υπερηφάνειας για όλους τους κατοίκους της περιοχής», ανέφερε σε δήλωσή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις