Τετάρτη, 31 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Μπαέζ 2-0: Σαρωτική εμφάνιση και τώρα Τζόκοβιτς στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Τσιτσιπάς – Μπαέζ 2-0: Σαρωτική εμφάνιση και τώρα Τζόκοβιτς στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Σεμπάστιαν Μπαέζ με 2-0 σετ (7-5, 6-1) και πήρε άνετα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ταμπλό των ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί, θα συναντήσει τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίο θα δώσει μεγάλη μάχη για την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του 23χρονου Αργεντινού (Νο.18)  σε 81 λεπτά. Πλέον, ο Έλληνας τενίστας ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στην οκτάδα της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του και απέχει μία νίκη για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο Τσιτσιπάς κατέγραψε 61% περασμένα πρώτα σερβίς κερδίζοντας το 89% των πόντων (32/36) αλλά 26% στο δεύτερο (6/23), εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break και μέτρησε 11 winners.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε πρόβλημα με το σερβίς του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μπάες για break και προβάδισμα με 2-0, για να βγάλει αντίδραση ο Τσιτσιπάς και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Με νέο break ο Αργεντινός έκανε το 3-2 κι έφτασε στο 5-3. Ο αντίπαλός του μείωσε σε 5-4, ο Μπάες σέρβιρε για να τελειώσει το πρώτο σετ, αλλά με τρία συνεχή κερδισμένα games το είδε να «πετάει» στον αντίπαλό του.

Με την ψυχολογία να αλλάζει πλευρά ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Τσιτσιπάς έδωσε… «σόου» στο δεύτερο σετ. Με δύο break και κρατώντας τρεις φορές το σερβίς του προηγήθηκε 5-0, με τον Μπάεζ απλά να μειώνει σε 5-1 πριν ο Έλληνας τελειώσει την πρόκριση στο σερβίς του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πλέον ένα σπουδαίο προημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις