Τετάρτη, 31 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Προσπαθούν να τα ρίξουν στον πατέρα μου» ξεσπά η κόρη του θύματος

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Προσπαθούν να τα ρίξουν στον πατέρα μου» ξεσπά η κόρη του θύματος
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στην αντεπίθεση περνάει η κόρη του 64χρονου Νίκου Μαστραντώνη που βρήκε τραγικό θάνατο στο φονικό που σημειώθηκε στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας, τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου.

Ο 41 ετών άνδρας που προφυλακίστηκε, κατηγορείται για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 64χρονου στην Αρκαδία και η 34χρονη σύζυγός του για συνέργεια στο φονικό.

Όμως, σύμφωνα με την κόρη του άτυχου Νίκου Μαστραντώνη, και η σύζυγος του προφυλακισμένου είχε ενεργό ρόλο στον θάνατο του πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου, η οικογένεια του 64χρονου κατέθεσε αίτημα στην Ανακρίτρια Τριπόλεως, ζητώντας να κληθούν και να καταθέσουν πρόσωπα – κλειδιά για την υπόθεση.

Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες του μοιραίου τσακωμού, οι οποίοι – σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κόρη του θύματος – είδαν και την 34χρονη να χτυπά με κλωτσιές τον Νίκο Μαστραντώνη στο κεφάλι, ενώ ήδη ήταν πεσμένος στο έδαφος και ανήμπορος να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Μέσα από τα όσα λένε όσοι είδαν το περιστατικό και η 34χρονη κλωτσούσε τον πατέρα μου, άρα δεν είναι απλή συνεργός, αλλά φυσική αυτουργός στην ανθρωποκτονία», σημειώνει η κόρη του 64χρονου.

Εκκωφαντικές αντιφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο αίτημά της προς την Ανακρίτρια, μέσω του συνηγόρου της κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου, η κόρη του θύματος κάνει λόγο για εκκωφαντικές αντιφάσεις στα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον αστυνομικών και δικαστικών Αρχών οι δύο κατηγορούμενοι, σημειώνοντας ότι οι περιγραφές τους αποκλίνουν ακόμη και μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα ίχνη της αποτρόπαιης πράξης τους.

«Όταν ο 41χρονος κατάλαβε ότι ο πατέρας μου μπορεί να ήταν νεκρός από τα χτυπήματα στο κεφάλι που κατάφεραν ο ίδιος και η σύζυγός του, ξεκίνησε να «χτίζει» την υπεράσπισή του. Και αντί να πάει στο νοσοκομείο, από ανθρώπινο ενδιαφέρον, όπως τον συμβούλευσαν συγγενείς του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας τη δήθεν σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα μου, στη σύζυγό του», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του θύματος.

«Προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη του πατέρα μου»

Ακόμη ένα στοιχείο έρχεται στο φως, για τα όσα προηγήθηκαν του μοιραίου τσακωμού που αφορά στη σχέση του ζευγαριού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το βράδυ πριν το φονικό υπήρχε ένταση και φραστικά επεισόδια μεταξύ του 41χρονου και της συζύγου του, όσο βρίσκονταν στο τραπέζι της βάφτισης. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η ένταση μεταξύ του ζευγαριού προέκυψε επειδή είδε το θύμα να συνομιλεί με τη σύζυγό του, ωστόσο όσοι ήταν παρόντες στο γλέντι αναφέρουν ότι εκεί δε βρισκόταν ο άτυχος 64χρονος.

«Και οι δύο επιχειρούν να παρουσιάσουν μια ανυπόστατη πλευρά του πατέρα μου, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους», επισημαίνει η κόρη του 64χρονου.

«Δε θα επιτρέψουμε την παραπλάνηση της δικαιοσύνης»

«Το τι έκαναν οι κατηγορούμενοι στον Νίκο Μαστραντώνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, είναι ήδη ξεκάθαρο: Και οι δύο τον χτυπούσαν από κοινού, και θα φροντίσουμε να λάβουν την ποινική τιμωρία που αξίζουν. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε να παραπλανήσουν τη Δικαιοσύνη, ούτε να σπιλώσουν τη μνήμη του θύματος. Ερευνήσαμε μαζί με την κόρη του Νίκου και βρήκαμε και άλλους αυτόπτες μάρτυρες, διατεθειμένους να καταθέσουν για όσα είδαν, στέλνοντας το μήνυμα ότι το χωριό του Αγίου Πέτρου δεν πάσχει ούτε από αμνησία, ούτε από “ωχαδερφισμό”», λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Φαινόταν αποφασισμένος να κάνει κακό»

Το newsit.gr φέρνει για πρώτη φορά στο φως σημεία από την απολογία του 41χρονου ενώπιον της ανακρίτριας. Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης μέχρι τώρα, αρνείται την κατηγορία και περιγράφει το θύμα ως άνθρωπο που ήθελε να κάνει κακό στον ίδιο και τη σύζυγό του.

«Ήταν αγριεμένος, ήταν ένας άνθρωπος έτοιμος για όλα, με βλέμμα δολοφόνου. Φώναζε έντονα και έβριζε. Φαινόταν αποφασισμένος να κάνει κακό. Η γυναίκα μου προπορευόταν, έβαλε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε στη θέση του οδηγού. Εκείνος μου έκλεισε τον δρόμο προς την πόρτα του συνοδηγού. Τότε ένιωσα ότι κάτι κακό θα συμβεί. Του μίλησα έντονα, λέγοντας του: «σε παρακαλώ άφησε με να μπω», ανέφερε ο 43χρονος στην εκδοχή του για το πως ξεκίνησαν όλα.

Περιγράφοντας το επίμαχο σημείο με τον τσακωμό, το κεφαλοκλείδωμα και τις κλωτσιές, ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Η σύζυγος μου τον έσπρωχνε με τα χέρια της από πάνω μου, όμως εκείνος με κρατούσε και με είχε πλακώσει με το σώμα του. Με άφησε και πήγε πάλι να την αρπάξει και έπεσε ημικαθιστός, ίσως γιατί ήταν πολύ μεθυσμένος. (…) Την είχε πιάσει από τα πόδια και εκείνη προσπαθούσε να τον κλωτσήσει με τις παντόφλες της, χωρίς να τα καταφέρει. Τον κλώτσησα στα χέρια για να απελευθερώσει τα πόδια της. Εμείς ήμασταν όρθιοι και εκείνος ξαπλωτός και ανασηκωμένος. (…) Του έριξα μια κλωτσιά στον ώμο και τον πήρε ξυστά στο κεφάλι, με το εξωτερικό μέρος της σόλας, φαλτσαριστά. Συνέχισε να γελάει και απελευθερώθηκε η γυναίκα μου και εγώ, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κατηγορούμενος πρόκειται να υποβάλει αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις