Τετάρτη, 31 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Εξασθενούν οι άνεμοι από το βράδυ, ενισχύονται και πάλι από το πρωί της Πέμπτης

Φωτιά στην Εύβοια: Εξασθενούν οι άνεμοι από το βράδυ, ενισχύονται και πάλι από το πρωί της Πέμπτης
Eurokinissi

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Εύβοια και δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για κατάσβεση της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης (31.7.24).

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια και γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Λόγω της πυρκαγιάς έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση τεσσάρων χωριών (Αφράτι, Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά).

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των πλέον πρόσφατων διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Πισσώνα, Εύβοιας, όπου εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, από τα 4-5 μποφόρ που πνέουν τις απογευματινές ώρες με ριπές στα 50-55 χλμ/ώρα, στα 2-3 μποφόρ τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/08.

Σταδιακή ενίσχυση των ανέμων αναμένεται εκ νέου από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Στον χάρτη παρουσιάζονται οι ριπές του άνεμου κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 χλμ/ώρα.

Σταδιακά από τις πρωινές ώρες έως τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι ριπές του ανέμου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40-50 χλμ/ώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις