Πέμπτη, 1 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ντιέγκο Αλόνσο πριν το Μπότεφ Πλόβντιβ – Παναθηναϊκός: «Θα συνεχίσουν να έρχονται καινούριοι παίκτες, δεν είχαμε την ιατρική έγκριση για τον Ιωαννίδη»

Ντιέγκο Αλόνσο πριν το Μπότεφ Πλόβντιβ – Παναθηναϊκός: «Θα συνεχίσουν να έρχονται καινούριοι παίκτες, δεν είχαμε την ιατρική έγκριση για τον Ιωαννίδη»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον αγώνα ρεβάνς με την Μπότεφ Πλόβντιβ στα προκριματικά του Europa League και ο Ντιέγκο Αλόνσο μίλησε για το ματς, αλλά και για τις εξελίξεις στους “πράσινους”.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός αναζητά κι άλλους παίκτες στις μετεγγραφές, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό των Σένκεφλεντ και Βιλένα από την αποστολή για τον αγώνα με την Μπότεφ Πλόβντιβ, αλλά και την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη από την αρχική λίστα για το Europa League.

Οι δηλώσεις του Αλόνσο

Χρησιμοποιήσατε παίκτες μόνο από το περσινό ρόστερ στην ενδεκάδα στο πρώτο ματς. Πέρασε μια εβδομάδα, επέστρεψαν και οι διεθνείς. Πόσοι από αυτούς είναι έτοιμοι και βρίσκονται στις επιλογές σας;

“Δεν χρησιμοποίησα παίκτες της προηγούμενης σεζόν, χρησιμοποίησα παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες που ήταν στην Ευρώπη και εκείνοι που ήταν στην ομάδα, κάθε φορά έχουν μια καλύτερη εικόνα, είναι πιο φορμαρισμένοι. Και βεβαίως κατανοούν καλύτερα το σύστημα, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Κάθε φορά βελτιώνονται με τις προπονήσεις και ενδεχομένως αύριο θα έχουν και την ευκαιρία να παίξουν”.

Υπάρχει το 2-1 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα μπαίνει αύριο με μια νοοτροπία ότι έχει ένα πλεονέκτημα νίκης ή μπαίνει σαν να είναι τα πάντα από την αρχή, για έναν ποδοσφαιρικό πόλεμο;

“Ξέρουμε ότι στον πρώτο αγώνα θέλαμε ένα πιο ευρύ αποτέλεσμα. Και με τα λάθη μας φέραμε την αντίπαλη ομάδα πιο κοντά στον πίνακα του σκορ. Αλλά αυτός είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας. Στον προηγούμενο αγώνα ήμασταν καλύτεροι για 70 λεπτά, αυτό όμως δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είμαστε έτσι και αύριο. Θα κάνουμε το παν ώστε να επικρατήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι διαφορετική ιστορία”.

Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας ουσιαστικά και θα βλέπουμε την ομάδα βελτιωμένη όσο περνάει ο καιρός. Σε ποιον βαθμό ετοιμότητας είναι ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή; Η πίεση ψηλά που επιλέξατε στο πρώτο ματς και είναι μια αγωνιστική ταυτότητα, είναι κάτι που μπορεί να εφαρμόζει η ομάδα σε κάθε ματς;

“Καταρχάς η ομάδα θα πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερες συνθήκες μετά την 31η Αυγούστου. Διότι τότε ουσιαστικά είναι και η ημερομηνία που κλείνει το ρόστερ. Αδιαμφισβήτητα θα συνεχίσουν να έρχονται καινούριοι παίκτες και θα χρειάζονται κι αυτοί προσαρμογή. Και ελπίζω ήδη από τον Σεπτέμβριο η ομάδα να είναι όπως εγώ θα την ήθελα.

Σήμερα έχουμε μια δυσκολία, γιατί είχαμε μια ομάδα παικτών και σε αυτή έρχονται να ενσωματωθούν και νέοι παίκτες, αλλά και αυτοί που απουσίαζαν νωρίτερα. Κι έχουμε σημαντικές διοργανώσεις, όπως οι ευρωπαϊκές. Όμως αυτό όπως έχω πει πολλές φορές δεν το βλέπω σαν μια δυσκολία, αλλά σαν μια ευκαιρία. Ευκαιρία για διάφορους παίκτες να δείξουν τις ικανότητές τους.

Κι όσον αφορά το σκέλος της ερώτησης για το στiλ, όσο περισσότερες θα είναι οι προπονήσεις, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες της ομάδας να προσαρμοστεί στο στυλ που θέλουμε. Και θα έλεγα ότι αυτό το οποίο έγινε στον πρώτο αγώνα ήταν πολύ κοντινό στο στυλ που θέλουμε να έχουμε. Ψηλή πίεση και επιθετικότητα”.

Έχει περάσει μια εβδομάδα από το πρώτο ματς. Τι περιμένετε να έχει αλλάξει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός και τι θέλετε να αλλάξει;

“Σε στρατηγικό επίπεδο ο αγώνας αύριο θα είναι διαφορετικός. Αρχικά είχαμε ξεκινήσει τον αγώνα με 0-0, τώρα τον ξεκινάμε με 2-1. Άρα ο αντίπαλος θα πιεστεί και θα είναι επείγον γι’ αυτόν να ψάξει το αποτέλεσμα. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι η προσωπική βελτίωση.

Αυτό που κάναμε για 70 λεπτά στο πρώτο ματς, να το κάνουμε σε όλο το ματς. Για τους αντιπάλους ο αυριανός θα είναι ο 6ος επίσημος αγώνας, για εμάς ο 2ος. Άρα αυτοί έχουν περισσότερο ρυθμό κι αυτό εμείς θα πρέπει να το υποκαταστήσουμε με περισσότερη προσωπικότητα”.

Ένταξη νέων παικτών, αλλαγή στυλ παιχνιδιού, περίοδος προετοιμασίας. Όλα αυτά δεν αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας για έναν προπονητή, όταν διακυβεύονται σημαντικοί στόχοι;

“Βεβαίως υπάρχει μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας. Αλλά με αυτό βρεθήκαμε και όπως είπα και πριν: δεν βλέπω ποτέ ένα εμπόδιο, αλλά μια ευκαιρία. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά με όλα αυτά που είχαμε την δυνατότητα μέχρι τώρα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε μεγάλα πράγματα”.

Τι συμβαίνει με τον Φώτη Ιωαννίδη;

“Φώτης έχει πρόβλημα με τον ώμο του. Δεν είχαμε την ιατρική έγκριση για να τον εντάξουμε σε αυτούς τους δύο αγώνες. Έχει ήδη ξεκινήσει να προπονείται με την ομάδα, οπότε ενδεχομένως να είναι στους επόμενους προκριματικούς”.

Σχετίζεται η γαστρεντερίτιδα των δύο παικτών με την απόδοσή τους στην Αθήνα;

“Όχι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις