Τετάρτη, 31 Ιουλ.
31oC Αθήνα

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για τα συμπληρώματα διατροφής Hard Steel caps, Gold Hard Steel Plus liquid και Umary Acido Hialuronica caps

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για τα συμπληρώματα διατροφής Hard Steel caps, Gold Hard Steel Plus liquid και Umary Acido Hialuronica caps

Περιέχουν ουσίες που τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του για τα τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Οι καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί, καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Τα συμπληρώματα διατροφής Hard Steel caps και Gold Hard Steel Plus liquid, περιέχουν sildenafil και acetaminophen, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο), σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η ουσία sildenafil συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. Η φαρμακευτική ουσία acetaminophen χρησιμοποιείται σαν παυσίπονο και αντιπυρετικό. Η ανεξέλεγκτη χρήση της συνδέεται μεταξύ άλλων και με ηπατοξικότητα.

Σε ό,τι αφορά στα συμπληρώματα διατροφής UMARY ACIDO HIALURONICA caps, το οποίο επίσης κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες diclofenac και omeprazole, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Οι φαρμακευτικές δραστικές ουσίες diclofenac και omeprazole συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες και σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Η ανακοίνωση για τα Hard Steel caps και Gold Hard Steel Plus liquid

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τα προϊόντα Hard Steel caps και Gold Hard Steel Plus liquid τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου, περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sildenafil και acetaminophen, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο). Η φαρμακευτική δραστική ουσία sildenafil συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. Η φαρμακευτική ουσία acetaminophen χρησιμοποιείται σαν παυσίπονο και αντιπυρετικό. Η ανεξέλεγκτη χρήση της συνδέεται μεταξύ άλλων και με ηπατοξικότητα.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για το Umary Acido Hialuronica caps

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τα προϊόντα UMARY ACIDO HIALURONICA caps το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπληρώματα διατροφής, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες diclofenac και omeprazole, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφα). Οι φαρμακευτικές δραστικές ουσίες diclofenac και omeprazole συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες και σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις