Πέμπτη, 1 Αυγ.
26oC Αθήνα

Ten Brinke: Τα μεγάλα projects στο Ελληνικό και το κτίριο της Μπάμπης Βωβός

Ten Brinke: Τα μεγάλα projects στο Ελληνικό και το κτίριο της Μπάμπης Βωβός

Σε έναν από τους πρωταγωνιστές του Ελληνικού real estate έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η Ten Brinke Hellas. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει συνολικά 61 εγκεκριμένα projects που θα ολοκληρωθούν σε βάθος τριετίας.

Παράλληλα, το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Ten Brinke είναι η μεγάλη επένδυση που ετοιμάζει μέσα στο Ελληνικό. Την ώρα που απέκτησε σε πλειστηριασμό το ημιτελές κτίριο της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στο Μαρούσι.

Η Τen Brinke με επικεφαλής τον Φώτη Γιοφτσιο απέκτησε πρόσφατα επιφάνεια γης έναντι 2.100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η εταιρεία να προχωρήσει στην κατασκευή νέων οικιστικών ακινήτων, τα οποία ωστόσο πρόκειται να ενταχθούν στη β’ φάση του έργου, δηλαδή από το 2027 και μετά. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έκταση έχει μεικτές χρήσεις, δηλαδή μπορούν να δημιουργηθούν γραφεία ή καταστήματα στους ισόγειους χώρους των κατοικιών.

Θυμίζουμε ότι οι επιχειρήσεις που αγόρασαν ιδιοκτησίες στο Ελληνικό μετά από διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποίησε η Lamda Development εκτός από τη Ten Brinke ήταν οι διεθνείς όμιλοι Brook Lane Capital με επικεφαλής τον Aziz Francis  και οι ελληνικοί Hellenic Ergon εταιρεία χαρτοφυλακίου με διαχειριστή τον Δημήτρο Γονέο και Daedalus Development, νεοσυσταθείσα τεχνική εταιρεία που ανήκει στον Δημήτρη Κούτρα.

Η επένδυση ωστόσο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν είναι η μόνη που υλοποιεί στην περιοχή, καθώς ακριβώς απέναντι από το mega project της Lamda Development, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει στα σκαριά και το «Ten Brinke Hub: The Syndesis». Πρόκειται για ένα 5ώροφο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων συνολικά 5.000 τ.μ. που θα πιστοποιηθεί κατά Leed. Σε αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη οι σκυροδετήσεις και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025.

Στο συγκεκριμένο κτίριο θα μεταφερθεί το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας. H εν λόγω εταιρεία πέρα από τα σημαντικά projects που υλοποιεί στα Νότια Προάστια, επενδύει σημαντικά και στο κέντρο. Ένα ακόμη μεγάλο έργο που τρέχει η εταιρεία είναι αυτό που βρίσκεται στην Ερμού 76. Συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά στο διατηρητέο από το 1985 κτίριο της Ερμού, το οποίο πέρασε ως κληροδότημα Γιάβαση στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Το κτίριο, ηλικίας άνω των 100 ετών, είναι κατασκευασμένο από πέτρα και διαθέτει στέγη με κεραμίδια και μεσοπάτωμα από ξύλο. Έως το 2000 φιλοξενούσε καταστήματα αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε καθώς φυσικές καταστροφές (ο σεισμός του 1999 και πυρκαγιά) το μετέτρεψαν σε κουφάρι.

Σύντομα έτοιμο θα είναι και το «Μavilis business center». Πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ., με 26 θέσεις στάθμευσης, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το γκρίζο, φθαρμένο κτήριο του 1978. Στόχος είναι να αποτελέσει κέντρο επιχειρηματικότητας και δημιουργίας, φιλοξενώντας γραφεία στην ήσυχη γειτονιά πίσω από την πλατεία Μαβίλη, σε απόσταση λιγότερη των 5 λεπτών από τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής» και «Αμπελόκηποι» του μετρό.

Η πιο νέα εξέλιξη είναι ότι η θυγατρική εταιρεία της Ten Brinke, υπέβαλε προσφορά της τάξεως των 4.522.858 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό και απέκτησε για το ημιτελές κτίριο της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Λεωφόρο Κηφισίας 109 στο Μαρούσι.

Τον εν λόγω κτίριο είναι μία από τις πολλές ιδιοκτησίες του πρόσφατα αποθανόντος Μπάμπη Βωβού που είχε μείνει «κουφάρι».

Το κτίριο διαθέτει ισόγειο επιφάνειας 600 τ.μ. και πρώτο όροφο 753 τ.μ. που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης φέροντα οργανισμού. Ο δεύτερος όροφος βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής ξυλότυπου, έχουν δηλαδή τοποθετηθεί ξύλινα καλούπια, ενώ ο υπερθεματιστής διαθέτει δικαίωμα κατασκευής επιφάνειας 753 τ.μ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις