Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

Εξοικονομώ 2024: Μέσα στον Αύγουστο νέες δράσεις με έμφαση σε πολύτεκνους και οικογένειες με ΑμΕΑ – Έρχονται οι βαθμοημέρες

Εξοικονομώ 2024: Μέσα στον Αύγουστο νέες δράσεις με έμφαση σε πολύτεκνους και οικογένειες με ΑμΕΑ – Έρχονται οι βαθμοημέρες

Μέσα στο Αύγουστο θα ξεκινήσουν οι νέες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας του Εξοικονομώ 2024 οι οποίες θα δίνουν έμφαση σε οικογένεια με ΑμΕΑ και πολύτεκνους, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα (1.8.2024) στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός εξήγησε πως στο νέο Εξοικονομώ 2024 θα μπαίνουν κατά πολύ μεγάλη προτεραιότητα οι οικογένειες που έχουν στη σύνθεση τους μέλη με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι πολύτεκνοι, οι οποίοι έχουν ντε φάκτο μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες.

Εξήγησε πως στα νέα προγράμματα, δύο τον αριθμό, δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια καθώς έως τώρα εντάσσονταν και πολλοί φοροφυγάδες οι οποίοι απέκρυπταν μέρος αυτών.

Το ύψος της επιδότησης ακόμα είναι άγνωστο, αν και ο υπουργός δεν διέψευσε πληροφορίες πως πρόκειται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε πως θα εφαρμοστεί και σύστημα βαθμοημερών, δηλαδή η επιδότηση σε κάθε περιοχή θα δίνεται με βάση το πόσο κρύο κάνει εκεί κάθε ημέρα, λόγω των διαφορετικών αναγκών θέρμανσης ανά περίπτωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις