Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

Επιδότηση ρεύματος: «Κλειδώνουν» τα τιμολόγια κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα – Τα 1,5 με 2 λεπτά αναμένεται να επιδοτηθούν

Επιδότηση ρεύματος: «Κλειδώνουν» τα τιμολόγια κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα – Τα 1,5 με 2 λεπτά αναμένεται να επιδοτηθούν

Σε «κλείδωμα» των τιμολογίων με βάση τα οποία θα χρεωθούν οι οικιακοί καταναλωτές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος λίγο κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα αναφέρθηκε σήμερα (1.8.2024) ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εξήγησε πως η εισφορά στους παραγωγούς και η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος η οποία κατατέθηκε στη Βουλή αφορά σε φόρο 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο, η οποία μεταφράζεται σε 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα ηλεκτρισμού. 

Πρόβλεψε πως τα τιμολόγια των παρόχων θα διαμορφωθούν πλειοψηφικά κάτω από τα 15 σεντς ανά μεγαβατώρα, οριζόντια, σε ό,τι αφορά στα πράσινα και κίτρινα. Πρόσθεσε πως όταν η κυβέρνηση γνωρίζει τις τιμές του 80% των παρόχων, μέσα στην ημέρα, θα ανακοινώσει και η ίδια το ακριβές ύψος της επιδότησης, το οποίο αναμένεται να κυμανθεί στα 1,5 με 2 σεντς επιδότησης ανά κιλοβατώρα.

Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι από 1 έως 3 μήνες, αν και ο υπουργός δήλωσε πως το υπουργείο ελπίζει σε ομαλοποίηση της αγοράς, κάτι το οποίο είναι συνάρτηση πολλών πραμάτων.

Ο υπουργός επεσήμανε ως θετικό σημάδι πως υπάρχει συγκράτηση των τιμών και στα επιχειρηματικά τιμολόγια, στα οποία δεν υπάρχει επιδότηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις