Πέμπτη, 1 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ελλάδα – ΗΠΑ 13-11: Στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική πόλο των ανδρών

Ελλάδα – ΗΠΑ 13-11: Στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική πόλο των ανδρών

Η Εθνική πόλο ανδρών κέρδισε τις ΗΠΑ με σκορ 13-11, με την «γαλανόλευκη» να κάνει το 3/3 στον όμιλο και να προκρίνεται στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το παιχνίδι όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι από την αρχή, με τους Αμερικανούς να δείχνουν τα δόντια τους. Η Ελλάδα ωστόσο έχει την ποιότητα να φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα της, με την «γαλανόλευκη» μετά το ισόπαλο 4-4 στο πρώτο οκτάλεπτο, σταδιακά να παίρνει το προβάδισμα.

Tην ελληνική ομάδα περιμένουν πλέον τα δύο ντέρμπι της Α΄ φάσης, αρχής γενομένης από το ματς με την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία το Σάββατο (3/08/24, 13:05), που θα καθορίσουν την κατάταξή της και το… μονοπάτι προς το βάθρο.

Στέλιος Αργυρόπουλος και Γιάννης Φουντούλης πέτυχαν τα τελευταία έξι ελληνικά γκολ και «υπέγραψαν» τη νίκη, με τον Μάνο Ζερδεβά να πεισμώνει μετά από ένα σοβαρότατο λάθος στο τέλος της πρώτης περιόδου και να τελειώνει το ματς με 16 αποκρούσεις, αρκετές εκ των οποίων ήταν εντυπωσιακές.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-6, 11-9, 13-11

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Ουάινμπεργκ 1, Χούπερ, Βάβιτς 1, Ομπερτ, Ντάουμπε 1, Κούπιντο 1, Χάλοκ, Γούντχεντ 1, Μπόουεν 2, Τσ. Ντοντ 1, Ρ. Ντοντ 1, Ιρβινγκ 2, Χόλαντ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις