Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Στέλιος Κακαγιάννης: Ο 8χρονος «Κασπάροφ» από τη Λάρισα ετοιμάζεται για ρουά ματ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού

Στέλιος Κακαγιάννης: Ο 8χρονος «Κασπάροφ» από τη Λάρισα ετοιμάζεται για ρουά ματ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού

Είναι μόλις 8 ετών και μαθητής της Β’ τάξης του δημοτικού, ωστόσο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν είναι και τόσο εύκολος αντίπαλος στο σκάκι.

Ο λόγος για τον Στέλιο Κακαγιάννη από την Λάρισα που έχει βάλει πλώρη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σκάκι, ακολουθώντας τα χνάρια του Γκάρι Κασπάροβ, που θεωρείται ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών.

Ο μικρός Στέλιος έχει αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του, καθώς αναδείχθηκε δεύτερος στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκακιού που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (22-28.06.24).

Μάλιστα, από τους εννέα αγώνες κέρδισε τους επτά, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα στην Ιταλία μεταξύ 14 – 27 Νοεμβρίου.

Ο καλός σκακιστής πρέπει να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του αντιπάλου και να προβλέψει τις συνέπειες των δικών του κινήσεων, συνεπώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο μικρός Στέλιος διαθέτει μαθηματικό μυαλό, έχοντας διακριθεί και σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Εκτός από τις εκατοντάδες παρτίδες στο σκάκι, ο μαθητής ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το πόλο.

Ο Μάριος Κακαγιάννης, πατέρας και δάσκαλος του Στέλιου επισημαίνει πως το σκάκι αναπτύσσει την υπομονή, την σκέψη και την λογική, οδηγώντας στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης προσωπικότητας. Όμως, από δάσκαλος του γιου του, πλέον, μετά το τέλος του κάθε παιχνιδιού βρίσκεται στην θέση του ηττημένου.

Από την πλευρά της, η μητέρα του λιλιπούτειου πρωταθλητή, Χριστίνα Φυτίλη, είναι αποφασισμένη να μάθει τις ορολογίες και τους κανόνες του παιχνιδιού, αφού θα πρέπει να συνοδεύει τον γιο της στους αγώνες.

Αναμφίβολα, λοιπόν, ο μικρός Στέλιος θεωρείται ως «παιδί – θαύμα» και αναμένεται να κάνει υπερήφανη την Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις