Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

Θοδωρής Κολυδάς: Η ζέστη συνεχίζεται, καύσωνες όμως τέλος – Έξαρση το Σαββατοκύριακο και μετά 37άρια

Θοδωρής Κολυδάς: Η ζέστη συνεχίζεται, καύσωνες όμως τέλος – Έξαρση το Σαββατοκύριακο και μετά 37άρια
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η αντίστροφη μέτρηση των ακραίων θερμοκρασιών ξεκίνησε, τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες θα ξεχάσουμε τι εστί καύσωνας, με τον Αύγουστο να κάνει «ποδαρικό» με το δεξί – όπως ανακουφιστικά είναι αυτά που γράφει ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς. 

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, με εξαίρεση μια έξαρση του καύσωνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο γνωστός μετεωρολόγος, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «συνεχίζεται η ζέστη, χωρίς όμως καύσωνες».

«Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C  που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα», γράφει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Συνεχίζεται η ζέστη, χωρίς όμως καύσωνες

Θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα,  με μοναδική την έξαρση αυτό το ΣΚ και τη Δευτέρα, όπου τοπικά οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και φτάσουμε και τους 40°C.

Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C  που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα».

Ο μετεωρολόγος, διανθίζει τα όσα αναφέρει και με σχετικούς χάρτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις