Πέμπτη, 1 Αυγ.
30oC Αθήνα

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν φοβάται τα δύσκολα» δήλωσε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν φοβάται τα δύσκολα» δήλωσε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ως ο μοναδικός αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προσπάθειά του.

Ο Ράφτης δήλωσε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας βρίσκεται σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση και δεν θα φοβηθεί την πρόκληση μία νέας μεγάλης επιτυχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έχει προκριθεί ήδη στον τελικό των κρίκων, ο οποίος και είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024, στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Πετρούνια

«Ο Λευτέρης είναι σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει και τι θέλει να πετύχει. Είναι ψύχραιμος, ήρεμος και δεν φοβάται τα δύσκολα. Τι να φοβηθεί ένας αθλητής που έχει φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο και έχει πετύχει τόσο πολλά.

Στην προπόνηση της Τετάρτης εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμά του και προχωράμε όπως πρέπει. Στον τελικό θα μπούμε για να πετύχουμε το μέγιστο που μπορούμε και θα δούμε πού θα μας φέρει. Έχουμε φτάσει σε απόσταση βολής από το μετάλλιο και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το πάρουμε. Σ’ έναν αγώνα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, αλλά εμείς πάντοτε κοιτάμε την κορυφή. “Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά”, που λέει και το τραγούδι!»

 

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι κανείς αθλητής στο παρελθόν δεν έφτασε τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους, σχολίασε: «Το τρίτο μετάλλιο θα είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα, αλλά για μένα έχει μεγάλη αξία και το γεγονός ότι αυτός ο αθλητής είναι για τρίτη φορά φιναλίστ σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ισάριθμες συμμετοχές.

Θα είναι ένας αγώνας με πολύ υψηλό ανταγωνισμό για τον Λευτέρη, αλλά πάντοτε ήταν δύσκολοι οι τελικοί. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι βασικοί αντίπαλοί μας για τα μετάλλια θα είναι οι δύο Κινέζοι και ο Τούρκος αθλητής. Δεν ήταν το αρχικό μας πλάνο να εκτελέσει τρίτος το πρόγραμμά του, μετά τους Κινέζους αθλητές, αλλά είμαστε καλά και έτσι. Δεν μας χαλάει καθόλου. Εάν ο Λευτέρης πετύχει την εξαιρετική εκτέλεση που θέλουμε, πιστεύω ότι σ’ εκείνο το σημείο θα παγιωθεί η τριάδα των μεταλλίων. Μετά την εμφάνιση των τριών φαβορί, που θα ανοίξουν τον αγώνα, το βάρος θα είναι πολύ μεγάλο για τους υπόλοιπους φιναλίστ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις