Πέμπτη, 1 Αυγ.
28oC Αθήνα

Λίβανος: Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ

Λίβανος: Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, δηλώνει ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση. Ο Νασράλα επαναλαμβάνει ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν με τους 12 νεκρούς έφηβους.

«Ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση», είπε την Πέμπτη (01.08.2024) ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποιώντας ότι η οργάνωση θα απαντήσει σίγουρα στη δολοφονία ενός ανώτατου διοικητή της από την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.

Ο Νασράλα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η οργάνωση δεν ευθύνεται για την φονική επίθεση με ρουκέτα στις 27 Ιουλίου, η οποία οδήγησε στον θάνατο παιδιών στα κατεχόμενα και προσαρτημένα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως είπε η Χεζμπολάχ θα παραδεχόταν αν έκανε λάθος και σκότωνε αμάχους.

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, αλλά και τον θάνατο του διοικητή της σιιτικής οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα το βράδυ της 30ης Ιουλίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Σουκρ για την επίθεση που σκότωσε 12 παιδιά κι εφήβους στη Ματζντάλ Σαμς, πόλη Δρούζων στο κατεχόμενο και προσαρτημένο Γκολάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις