Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Χατ-τρικ ο Λιβάι Γκαρσία και πρόκριση της Ένωσης στον 3ο προκριματικό του Conference League

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ 0-4: Χατ-τρικ ο Λιβάι Γκαρσία και πρόκριση της Ένωσης στον 3ο προκριματικό του Conference League
Eurokinissi

Μπορεί να μην εντυπωσίασε και να είχε και πάλι στιγμές που προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία, αλλά η ΑΕΚ νίκησε την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες με 4-0 στο «Estadi Nacional» της Ανδόρας και με συνολικό σκορ 8-3 (!) προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Χατ-τρικ ο Λιβάι Γκαρσία. Δυο γκολ η Ένωση μετά το 80′

Τελικά… της έριξε 8 γκολ συνολικά, προκρίθηκε αλλά κυρίως έδειξε ότι αδίκησε τον εαυτό της, με την εικόνα που είχε στο φινάλε του ματς της OPAP Arena! Η ΑΕΚ πέρασε «σβηστά» από την Ανδόρα με 4-0 και με δυο νίκες κόντρα στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, θα βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League (θα αντιμετωπίσει τη Νοά από την Αρμενία).

Τα τρία γκολ του Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να μην ξεκινάει τον Λάζαρο Ρότα (είχε ίλιγγο) και να βλέπει στο δεύτερο ημίχρονο τον Γιόνσον να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Θυμίζουμε πως εκτός αποστολής της ΑΕΚ έμειναν οι Πινέδα, Ελίασον και Γαλανόπουλος που ταλαιπωρούνται από ίωση, ο τραυματίας Μπρινιόλι και οι Οντουμπάτζο, Λαμέλα, Περέιρα και Τσούμπερ που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Το ματς…

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ προσπάθησε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας ψηλά τις γραμμές της και προσπαθώντας να φτιάξει φάση στα καρέ της Ίντερ ντ’ Εσκάλδες. Για πολλά λεπτά, το παιχνίδι δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλά κλεισμένοι στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δεν έκαναν κάτι αξιόλογο.

Το ματς παίχτηκε αρκετά στο χώρο του κέντρου και είχε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις. Η ΑΕΚ είδε την αντίπαλό της να παίζει με περισσότερο πάθος και άκουσε… καμπανάκι στο 19’. Η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες έφυγε στην κόντρα, ο Μπερλάνγκα από τα δεξιά προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε περίεργη τροχιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε από κοντά σούταρε αλλά Βίντα και Στρακόσα ήταν εκεί για να διώξουν.

Η ΑΕΚ είχε μια «χλωμή» εικόνα, αλλά στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς (29’) κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Λιβάι έφυγε στην αντεπίθεση από τον άξονα, επέλεξε να μην δώσει πάσα, έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και έκανε το 0-1.

Λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (43’) η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια αμυντική αδράνεια της Ένωσης, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Στρακόσα έβγαλε το δυνατό σουτ του Μπερλάνγκα, στην κλειστή του γωνία.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45+3’) η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, ο Λιούμπιτστς στην περιοχή έστρωσε στον Γιόνσον, ο οποίος από την κορυφή της περιοχής εκτέλεσε, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ίντερ ντ’ Εσκάλδες.

Η ΑΕΚ έδειξε να ελέγχει το ματς στην επανάληψη, αλλά στο 59’ είδε τον Ριάχι να πιάνει κοντινή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Λίγο πριν (55’) ο Γιόνσον δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα και αντικαταστάθηκε από τον Μάνταλο. Στο 65’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε άουτ, από πολύ καλό σημείο (συρτό πλασέ από το ύψος του πέναλτι).

Η ΑΕΚ χρειαζόταν «τόνωση» στην επίθεση και ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο ματς τον Κοϊτά στη θέση του Γκατσίνοβιτς (72’). Δυο λεπτά μετά, η Ένωση «κλείδωσε» την πρόκρισή της. Ο Λιβάι Γκαρσία αξιοποίησε την βαθιά μπαλιά, έκανε το κοντρόλ στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε και έκανε το 0-2.

Παρά τα… λαθάκια που συνέχισε να κάνει στην άμυνα (ο Στρακόσα ήταν εκεί για να διώξει) η ΑΕΚ έφτασε στο 0-3. Στο 83’ -δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς- ο Άμραμπατ κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε των γηπεδούχων, με πλασέ από δύσκολη γωνία. Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 86′, με τον Λιβάι Γκαρσία να φτάνει σε χατ-τρικ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες (Ότγκερ Κανάλς): Μουνιόθ, Γκαγέγκο (75’ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81’ Χέρμαν), Μπουχάρμα (60’ Αντρέου), Μαρτίνεθ (60’ Λόπεθ), Αλόνσο, Μπερλάνγκα, Λόπεθ, Ντε Λα Τόρε.

Στον πάγκο: Κόκα, Κρουθ, Αντρέου, Ντίντι.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Κάλενς, Μουκουντί, Χατζισαφί (81’ Ρότα), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς (72’ Κοϊτά), Φερνάντες (81’ Άμραμπατ), Γκαρσία.

Στον πάγκο οι: Αγγελόπουλος, Θεοχάρης, Πήλιος, Μήτογλου.

Διαιτητές: Οντρέι Μπέρκα (Τσεχία)

Βοηθοί: Ματέι Βλτσεκ, Λούκας Μάχατς (Τσεχία)

Τέταρτος: Οντρέι Πέχανετς (Τσεχία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις