Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Ιταλία: Ιερείς κακοποίησαν σεξουαλικά δύο άνδρες και τους έκλεψαν τα κινητά τηλέφωνα

Ιταλία: Ιερείς κακοποίησαν σεξουαλικά δύο άνδρες και τους έκλεψαν τα κινητά  τηλέφωνα
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία σε δυο ιερείς οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση.

Οι δυο Ιταλοί ιερείς, οργάνωσαν μάλιστα και διάρρηξη, με στόχο να κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους, μετά από τη σεξουαλική επίθεση, και να εξαφανίσουν τις αποδείξεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα (01.08.2024) η εισαγγελία της Νάπολης.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, όταν δύο κάτοικοι της Αφραγκόλα, μιας κοινότητας κοντά στη Νάπολη, είπαν ότι έπεσαν θύματα κλοπής. Οι δράστες όμως πήραν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και έφυγαν χωρίς να βρουν το δεύτερο. Οι δύο άνδρες συνέδεσαν αμέσως το περιστατικό με τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονταν από τους ιερείς στα ιδρύματα στα οποία εργάζονταν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Οι αρχές ερεύνησαν την υπόθεση και αποκαλύφθηκε ότι τέτοιες επιθέσεις διαπράττονταν σε πολλά μοναστήρια, μεταξύ των οποίων και στη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου της Αφραγκόλα.

Οι ενάγοντες είχαν ενημερώσει γραπτώς, μέσω του δικηγόρου τους, τους ιεραρχικά ανώτερους των ιερέων.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι ιερείς επέβαλαν στα θύματά τους σεξουαλικές επαφές με αντάλλαγμα ρούχα, τρόφιμα ή εργασία.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένας από τους άνδρες είναι Ιταλός και ο δεύτερος κατάγεται από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την τηλεφωνική παρακολούθηση των ιερέων αποκαλύφθηκε ότι οργάνωσαν τη διάρρηξη για να κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους που περιείχαν φωτογραφίες και «ενοχλητικά» μηνύματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε ορισμένους ιερείς. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο εφημέριος της Αφραγκόλα, που συνελήφθη σήμερα, ήταν εκείνος που διέταξε τη διάρρηξη.

Έχουν επίσης συλληφθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα, οι δύο άνθρωποι που έκαναν τη διάρρηξη και δύο «μεσολαβητές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις