Παρασκευή, 2 Αυγ.
34oC Αθήνα

Μαρίνα Ζέας: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη φωτιά – Κάηκαν 3 σκάφη

Μαρίνα Ζέας: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη φωτιά – Κάηκαν 3 σκάφη
Eurokinissi

Σκηνές βγαλμένες από «χολιγουντιανή» περιπέτεια εκτυλίχθηκαν στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε σκάφη, το βράδυ της Πέμπτης (1.8.24), με αποτέλεσμα να καούν και να βυθιστούν τρία σκάφη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μαρίνα Ζέας, έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ καθώς οι φλόγες μεγάλωναν, τραβούσαν την προσοχή δεκάδων νεαρών -και όχι μόνο- τους οποίους μάταια προσπαθούσαν να απομακρύνουν στελέχη του Λιμενικού, λέγοντάς τους ότι κινδυνεύουν τόσο από εγκαύματα όσο και από την εισπνοή του τοξικού καπνού.

Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν βόλτα στην προβλήτα και λόγω του μεγέθους της φλόγας αποκλείστηκαν και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην είσοδο της Μαρίνας.

Γι’ αυτό τον λόγο «επιστρατεύτηκαν» ιδιωτικά πλοιάρια αλλά και σκάφη του Λιμενικού που τους απομάκρυναν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες απηύθυναν εκκλήσεις για ενισχύσεις και περίπου τριάντα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο σημείο έφτασε ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ένα δεύτερο.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχιζόταν και ένας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τη βοήθεια συναδέλφων του και του πληρώματος του ΕΚΑΒ.

Η «ναυμαχία» κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής καθώς ξεπηδούσαν διαρκώς φλόγες από το εσωτερικό των σκαφών, δυο εκ των οποίων υπέστησαν σοβαρότατες καταστροφές και δυο ακόμα μικρότερες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά από τουριστικό πλοίο. Μέχρι τώρα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα αίτια που την προκάλεσε.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίζονται και παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή τέσσερα Πυροσβεστικά Πλοία και συγκεκριμένα: το Π.Σ. 10 «Πυροσβέστης Σάββας Καραβασίλης» το Π.Σ. 15 «Αρχηγός Αλκιβιάδης Κοκκινάκης» το Π.Σ. 16 «Δόκιμος Πυροσβέστης Πούλιος Κωνσταντίνος» και το «Π.Σ. 19 Ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης», το οποίο εμφανίζεται στα πλάνα να επιχειρεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις