Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Η Αυστραλία σε υγειονομικό συναγερμό για έξαρση της νόσου των λεγεωναρίων – Νεκρή μία 90χρονη, δεκάδες κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

Η Αυστραλία σε υγειονομικό συναγερμό για έξαρση της νόσου των λεγεωναρίων – Νεκρή μία 90χρονη, δεκάδες κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία για τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων, που είναι ευρέως γνωστή ως η νόσος των κλιματιστικών.

Μία 90χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αυστραλία από τη νόσο των λεγεωνάριων, ενώ τα κρούσματα στη Μελβούρνη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον πρώτο υγειονομικό συναγερμό στις 26 Ιουλίου.

«Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που αδιαθέτησε πολύ ξαφνικά και παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση και απεβίωσε το ίδιο βράδυ», δήλωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας Dr Clare.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο υπάρχουν 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα επτά ύποπτα, με τον αριθμό να αυξάνεται κατά 20 μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Η έρευνα για την πηγή εστιάζεται σε δύο προάστια στα δυτικά της Μελβούρνης, σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά της Μελβούρνης, ενώ τα περισσότερα κρούσματα διαμένουν στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης

Οι τρέχουσες πληροφορίες δείχνουν ότι το πρώτο κρούσμα πιθανότατα συνδέεται με κεντρική μονάδα κλιματισμού (πύργος ψύξης) σε αυτήν την περιοχή. Οι αρχές εξέτασαν 41 τέτοιους πύργους ψύξης και άλλοι 15 πρόκειται να εξεταστούν την Παρασκευή, καθώς εξετάζουν επίσης πώς οι καιρικές συνθήκες του Ιουλίου μπορεί να συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση.

«Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η επιθεώρηση και η απολύμανση όλων των πύργων ψύξης σε αυτά τα προάστια, από τους οποίους υπάρχουν περισσότεροι από 100» δήλωσε ο Δρ Looker.

Τα περισσότερα κρούσματα εκτέθηκαν στον ιό μεταξύ 5 και 20 Ιουλίου και αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις