Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ρόδος: Βλάβη στον τροχό εντόπισε ο πιλότος του αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση

Ρόδος: Βλάβη στον τροχό εντόπισε ο πιλότος του αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση

Βλάβη στο σύστημα του ενός τροχού ανάγκασε τον πιλότο ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο της Ρόδου σήμερα, Παρασκευή (02.08.24) το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, γύρω στις 9.30 το πρωί ο πιλότος του ιδιωτικού αεροσκάφους, που είχε προορισμό την Λάρνακα, αντιλήφθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης ότι πιθανόν υπάρχει βλάβη και ζήτησε να κάνει divert στο αεροδρόμιο της Ρόδου, προκειμένου να δει, αν είναι όλα εντάξει.

Ουσιαστικά «έφυγε» από την προγραμματισμένη πτήση και θέλησε να κάνει την αναγκαστική στάση στο αεροδρόμιο της Ρόδου και να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Την ώρα, όμως, που προσγειωνόταν, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αντί για τα τρία σκέλη στις ρόδες, κατέβηκαν μόνο τα δύο, που σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να προσγειωθεί κανονικά.

Άμεσα κινητοποιήθηκε άμεσα όλο το κομμάτι της ασφάλειας και των επειγόντων του αεροδρομίου. Μόνος επιβαίνων ήταν ο πιλότος και δεν κινδύνευσε κανείς.

Όπως λένε στο newsit.gr αρμόδιοι του αεροδρόμιου, «λειτούργησαν όλα by the book. Εδώ και τουλάχιστον μισή ώρα έχουν τραβήξει το αεροσκάφος από την πίστα, τον τροχόδρομο και όλα συνεχίζουν κανονικά στην επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου. Όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου λειτούργησαν ακαριαία, έτσι ώστε να μην συμβεί απολύτως τίποτα».

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «το αεροσκάφος δεν έχανε λάδια αλλά είχε βλάβη στον έναν τροχό. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ το αεροδρόμιο επέστρεψε στην κανονική επιχειρησιακή του λειτουργία σε λιγότερο από 45 λεπτά».

Πηγή φωτογραφιών: Πρώτη Έκδοση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις