Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ισμαήλ Χανίγια: Τελετή στην Αγία Σοφία κάνει ο Ερντογάν

Associated Press

Τελετή για τον Ισμαήλ Χανίγια πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής σήμερα Παρασκευή (2.8.24), σχεδόν ταυτόχρονα με την κηδεία του ηγέτη της Χαμάς που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη.

Στην τελετή θα παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ της προσευχής θα προΐσταται ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσωεν της κυβέρνησης, Αλί Ερμπάς.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του προέδρου Ερντογάν κηρύχθηκε σήμερα εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Στη Ντόχα του Κατάρ για την κηδεία του Χανίγια βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαλέντ Μεσάαλ.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και οι γιοί του Ισμαήλ Χανίγια, Αμπντουσαλάμ και Χεμάμ, ο Φιντάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Μεσάαλ, που είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Χαμάς.

Εκτός από τον Φιντάν στην κηδεία του Χανίγια θα παραστούν εκ μέρους της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος Τζεβνέτ Γιλμάζ και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις