Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Στόχος της Εθνικής Ελλάδας η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μακάρι να επιστρέψει ο Φορτούνης»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Στόχος της Εθνικής Ελλάδας η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μακάρι να επιστρέψει ο Φορτούνης»

Η ΕΠΟ παρουσίασε τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε από την διοίκηση της ΕΠΟ και αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τόνισε ότι θα μιλήσει με τον Κώστα Φορτούνη για ενδεχόμενη επιστροφή του στη γαλανόλευκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

“Είναι η κορυφαία μου στιγμή ως προπονητής. Είναι μεγάλη πρόκληση και μεγάλη ευθύνη. Είναι ότι χρειάζεται να έχει ένας προπονητής, είναι τα ιδανικά κίνητρα. Είναι σημαντικό να το έχω γιατί σε αυτή την περίπτωση, μπορώ να το μεταφέρω στους ανθρώπους που θα συνεργαστώ.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί είναι μία δουλειά που δεν έχω κάνει μέχρι τώρα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα, μου δίνει μεγάλο ενδιαφέρον, το αν ήταν σωστή ή όχι θα φανεί στη διάρκεια αλλά έχουμε όλα τα φώτα για να πετύχουμε.

Στη διάρκεια της καριέρας μου αρκετές φορές είχαμε κάνει συζητήσεις με Ομοσπονδίες. Για διάφορους λόγους δεν ήμουν υπέρ, προτιμούσα δουλειές καθημερινότητας. Η προσέγγιση του κ. Γκαγκάτση, ο τρόπος επικοινωνίας και η θέλησή τους να συνεργαστούμε ήταν αυτή που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην απόφασή μου. Δεν σας κρύβω ότι η Εθνική ομάδα αξίζει καλύτερη πορεία απ’ ΄ότι έχει τα τελευταία χρόνια. Αυτό έπαιξε έξτρα κίνητρο.

Το γκρουπ παικτών έχει και το ταλέντο και την εμπειρία και τον εγωισμό. Ο εκάστοτε παίκτης όποιους τίτλους και να έχει, ολοκληρώνεται με πορεία με την Εθνική ομάδα. Έχουμε μαζί μας τους Τοροσίδη και Σαλπιγγίδη που έχουν ζήσει μεγάλες στιγμές με την Ελλάδα. Ξέρω το σκεπτικό του Έλληνα ποδοσφαιριστή, Ξέρω τον ζήλο των παικτών για την κλήση στην Εθνική. Έχουν και ταλέντο και εγωισμό για να το πετύχουν”.

Για τον Κώστα Φορτούνη: “Ξέρω για την απόφαση του Φορτούνη, θα ήθελα να μιλήσω μαζί με τον Φορτούνη. Οι αποφάσεις των παικτών μπορούν να γίνονται με διάφορους λόγους. Θα ήταν χαρά μου να άλλαζε την απόφασή του. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και την εμπειρία για να είναι στην Εθνική ομάδα”.

Για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία των Τοροσίδη, Παπαδόπουλου, Σαλπιγγίδη: “Σίγουρα σημαντική η παρουσία τους. Έχουν ζήσει μεγάλες διοργανώσεις, έχουν την εμπειρία που μπορούν να μεταφέρουν. Είναι και καλά παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν και μέσα από τις επαφές με τους παίκτες και μέσα από τα αποδυτήρια. Σημαντικό να υπάρχουν άτομα στο ποδόσφαιρο που να έχουν ζήσει την Εθνική μέσα από τα παιχνίδια τους, προβάλλοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στην καλύτερή του μορφή. Ίσως πιο σημαντική παρουσία, είναι κάτι που συνδέει γενιές ποδοσφαιριστών. Ακόμη και τώρα όλοι μιλούν για την γενιά τους, από το 2004 έως το 2014. Δεν είχαμε τα τελευταία 10 χρόνια καλά αποτελέσματα. Όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τέσσερις ισχυρές ομάδες, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι σε πιο υψηλό επίπεδο, είναι σημαντικό η Εθνική να ανταποκρίνεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους”.

Για το συμβόλαιό του: “Η πρότασή του ήταν τα 4 χρόνια, απλά επειδή ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα, για μένα έχει σημασία να μην δούμε τα πράγματα μακροπρόθεσμα. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι το πράγμα μπορεί να συνεχιστεί. Ευχαριστώ γι’ αυτήν την προσφορά. Πιστεύω ότι ξεκινώντας από τη μία μεγάλη διοργάνωση, θα είναι το καλύτερο όσον αφορά στη συνεργασία. Είναι πιο λογικό και πιο ελληνικό.

Τα μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο… ας δούμε τα αποτελέσματα για αρχή και μετά θα μιλήσουμε. Φυσικά θα έχω συνεργασία με τους υπευθύνους κάτω από την πρώτη ομάδα, επειδή θα έχουμε αρκετό χρόνο, πάντα θα είμαι στη διάθεση της Ομοσπονδίας για οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα ή όσον αφορά τις υπόλοιπες ηλικίες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις