Παρασκευή, 2 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ναύπλιο: «Παραλίγο και οι πέτρες θα με είχαν καταπλακώσει», λέει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ που «θάφτηκε» από την κατάρρευση μπαλκονιού

Ναύπλιο: «Παραλίγο και οι πέτρες θα με είχαν καταπλακώσει», λέει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ που «θάφτηκε» από την κατάρρευση μπαλκονιού

«Αν στεκόμουν λίγο πιο έξω από το μαγαζί, οι πέτρες θα με είχαν καταπλακώσει» λέει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του αμαξιού που καταστράφηκε, όταν ένα μπαλκόνι στο κέντρο του Ναυπλίου κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης (01.08.24).

Όλα συνέβησαν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας 45 στο Ναύπλιο, όταν το μπαλκόνι ενός τριώροφου κτιρίου έπεσε και προκάλεσε ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Τυχερός στην ατυχία του ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος που έγινε σμπαράλια, μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει το σοκ που υπέστη, όταν κυριολεκτικά είδε πέτρες να πέφτουν από τον ουρανό. «Ήμουν στην εργασία μου εκείνη την ώρα και δούλευα. Το αμάξι μου το είχα παρκάρει ακριβώς μπροστά στο καφέ που δουλεύω.

Γύρω στις 2.30 είχε «φουντώσει» η δουλειά. «Καιγόμουν» εκείνη την ώρα και είχα φτιάξει μία τελευταία παραγγελία και περίμενα τον ντελιβερά να έρθει να την πάρει. Οπότε είχα βγει ψιλοέξω στο μαγαζί να δω αν έρχεται, γιατί ήθελα να δω τι θα κάνω τους καφέδες που είχα φτιάξει για τον πελάτη. Και βγαίνω λίγο στην πόρτα του καταστήματος και ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν μεγάλες πέτρες από το μπαλκόνι και ακριβώς από κάτω ήταν το αμάξι μου».

Μιλώντας στο newsit.gr, επισημαίνει ότι «άμα ήμουν έξω στο μαγαζί και σκούπιζα ή έκανα οποιαδήποτε άλλη δουλειά, θα με είχε καταπλακώσει. Έπαθα ένα τεράστιο σοκ, δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τί συνέβη. Νόμιζα ότι γινόταν σεισμός. Κάθε μέρα περνάνε πολλοί άνθρωποι από τον συγκεκριμένο δρόμο. Χθες (Πέμπτη) ευτυχώς δεν είχε κόσμο.

Λίγο νωρίτερα από το συμβάν, μπροστά από το αμάξι μου, ήταν παρκαρισμένα ένα τζιπάκι, μία μηχανή και πέρασε και μία κυρία. Και μετά από δέκα δευτερόλεπτα έπεσε το μπαλκόνι. Θα γινόταν ζημιά και στα άλλα οχήματα και πρωτίστως θα κινδύνευε η ζωή της γυναίκας».

Και συνεχίζει λέγοντας «πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε καμια ζωή. Δεν θα έπρεπε να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο με τα ετοιμόρροπα κτίρια. Πρέπει να γίνονται πιο συχνά έλεγχοι. Μερικά λάθη κοστίζουν ακριβά».

Πάντως, όπως μας λέει κατηγορηματικά και εστιάζοντας στο ανθρωπινο κομμάτι «ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν με έχει καλέσει μέχρι και τώρα για να με ρωτήσει αν είμαι καλά, πως είναι το αμάξι μου. Ο γιος του πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανείς τους. Τι θα επρεπε να γίνει για να ενδιαφερθούν, να γίνει κάτι πιο σοβαρό; Έχω τέσσερα χρόνια το αυτοκίνητο και ήμασταν δύσκολα με την μητέρα μου οικονομικά. Μέχρι και πέρσι ό,τι μεροκάματο έβγαζα το έδινα στην μητέρα μου για να ξεχρεώσουμε κάποια χρέη.

Φέτος έχουμε «ανασάνει» λίγο και ήθελα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου και πριν μία εβδομάδα αγόρασα κάποια πράγματα για το αυτοκίνητο, αξίας 1.000€ και μόλις το έφτιαξα -ούτε μία εβδομάδα- δεν έκλεισε και έγινε αυτό. Μπήκε καλά ο μήνας» καταλήγει αστειευόμενος για το απίστευτο περιστατικό που ένα μπαλκόνι κατέρρευσε και καταπλάκωσε το όχημά του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις