Παρασκευή, 2 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κατέρρευσε Σλοβάκα κολυμβήτρια – Της έδωσαν οξυγόνο και τη μετέφεραν με φορείο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κατέρρευσε Σλοβάκα κολυμβήτρια – Της έδωσαν οξυγόνο και τη μετέφεραν με φορείο
Φωτογραφία: Reuters

«Πάγωσε» το κοινό που βρέθηκε σήμερα (02.08.2024) στους αγώνες κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Η Σλοβάκα αθλήτρια της κολύμβησης Tamara Potocka κατέρρευσε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας σοκαρισμένους τους θεατές στο Κέντρο Υγρού Στίβου του Παρισιού, καθώς μεταφέρθηκε εσπευσμένα με φορείο.

Η 21χρονη αγωνίστηκε σε σειρά των 200 μέτρων ατομικής μεικτής γυναικών και βγήκε από την πισίνα έχοντας καταλάβει την έβδομη θέση, χάνοντας την πρόκριση για τους επόμενους γύρους.

Η νεαρή αθλήτρια, κάθισε για λίγα δευτερόλεπτα στην πισίνα όντας σε εμφανή αγωνία, ενώ άλλοι οκτώ κολυμβητές παρατάσσονταν για την επόμενη σειρά, πριν πέσει προς τα πίσω.

Οι διοργανωτές κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ανέβαλαν την επόμενη κολύμβηση καθώς το ιατρικό προσωπικό κατέφθανε στο σημείο.

Οι γιατροί της έβαλαν άμεσα μάσκα οξυγόνου, προτού την μεταφέρουν με φορείο και τη βγάλουν έξω από την αρένα La Defense, ενώ η Βρετανίδα αντίπαλός της Abbie Wood παρακολουθούσε με τρόμο.

Για λίγες στιγμές μετά την κολύμβηση της Ποτόκα, κανείς δεν κατάλαβε ότι η Σλοβάκα αθλήτρια αντιμετώπιζε κάποια δυσκολία.

Μετά από 30 λεπτά, ο υπεύθυνος Τύπου του χώρου επιβεβαίωσε ότι η Potocka είχε τις αισθήσεις της και βρισκόταν υπό ιατρική εκτίμηση, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω ενημέρωση για την κατάστασή της.

Η Ολυμπιακή ομάδα της Σλοβακίας επιβεβαίωσε αργότερα στο The Athletic ότι η κολυμβήτρια είχε υποστεί κρίση άσθματος και αναρρώνει έχοντας λάβει θεραπεία με οξυγόνο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις