Κυριακή, 11 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ο μικροσκοπικός δήμος της Ιταλίας που έγινε trend μετά τη σειρά Ripley του Netflix

Ο μικροσκοπικός δήμος της Ιταλίας που έγινε trend μετά τη σειρά Ripley του Netflix

To Ατράνι (Atrani) είναι παραθαλάσσιος δήμος στην επαρχία Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας. Στην περιοχή συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες μετά την προβολή της σειράς «Ripley» στην δημοφιλή πλατφόρμα Netflix

Η σειρά του Netflix ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό τον δήμο, ο οποίος, βρίσκεται στη χερσόνησο του Σορρέντο και αποτελεί τμήμα της ακτής του Αμάλφι, που ανακηρύχθηκε Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1997.

Ο πληθυσμός του δήμου φθάνει τους 1.000 κατοίκους. Πρόκειται για τον μικρότερο σε έκταση δήμο της Ιταλίας με έκταση 0,12 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το Ατράνι βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού του ποταμού Ντρακόνε, ανατολικά από το Αμάλφι. Η παλαιότερη αναφορά αναφορικά με το Ατράνι γίνεται σε επιστολή του Πάπα Γρηγόριου Α΄ το 596 μ.Χ. Κατά τον Μεσαίωνα το Ατράνι ήταν τμήμα του Δουκάτου του Αμάλφι. Το Ατράνι άκμασε χάρη στο εμπόριο υφασμάτων, αλλά παρήκμασε μετά τις συνεχείς επιδρομές.

O μικροσκοπικός δήμος, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βουνά, εντυπωσιάζει για τα γραφικά σοκάκια του, τα πολύχρωμα κτίρια, που έχουν μεσαιωνικά στοιχεία, τις πέτρινες καμάρες, την ιστορική εκκλησία, Κολλεγκιάτα ντι Σάντα Μαρία Μαγκανταλένα, αλλά την γαλήνη που αποπνέει δίπλα από τους παφλασμούς της θάλασσας.

Εκτός από τουριστικός προορισμός, όμως, το Ατράνι απέκτησε εκ νέου δημοφιλία, χάρη στη σειρά που πρωταγωνιστεί ο Άντριου Σκοτ και βασίζεται στο διάσημο αστυνομικό μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάϊσμιθ «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ».

Αρκετές από τις σκηνές της σειράς, που είναι ασπρόμαυρη, μεταφέροντας στους θεατές σε νουάρ αισθητική, είναι γυρισμένες στην γραφική ακτή του Αμάλφι.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ακτή του Αμάλφι υποδέχεται χιλιάδες ταξιδιώτες. Επομένως, η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε το Ατράνι και να απολαύσετε από κοντά το μαγευτικό τοπίο, είναι στα τέλη Απριλίου με αρχές Ιουνίου ή στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος).

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις