Σάββατο, 3 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική μπασκετ ελπίζει ακόμα για πρόκριση – Τα σενάρια και η τελική βαθμολογία του ομίλου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική μπασκετ ελπίζει ακόμα για πρόκριση – Τα σενάρια και η τελική βαθμολογία του ομίλου
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Mετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής στον Ά όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε, με την Εθνική μπάσκετ να τερματίζει στην 3η θέση και να συνεχίζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα προημιτελικά του τουρνουά.

Η Εθνική μπάσκετ πέτυχε το στόχο της, νικώντας 77-71 την Αυστραλία στον αγώνα των δυο ομάδων για την 3η αγωνιστική του Α΄ομίλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτέλεσμα που έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να αποφύγει τη τελευταία θέση και παράλληλα να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για την συμμετοχή της στα προημιτελικά.

Η Εθνική μπάσκετ μπορεί να έκανε μόλις μια νικη σε τρια παιχνίδια, ωστόσο ήταν αρκετή για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Παράλληλα ο Καναδάς έκανε το 3/3 αφού κέρδισε και την Ισπανία με σκορ 85-88, με την «φούριας ρόχας» να τερματίζουν στην τελευταία θέση.

Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιμένει το Σάββατο (3/08/24) το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία – Νότιο Σουδάν, όπου θέλει νίκη των Σέρβων με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά για να περάσει στην τελική οκτάδα.

Η τελική κατάταξη του ομίλου:

Καναδάς (3-0)
Αυστραλία (1-2)
Ελλάδα (1-2)
Ισπανία (1-2)

*Σε παρένθεση οι νίκες – ήττες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις