Σάββατο, 3 Αυγ.
28oC Αθήνα

Χρήστου: «Με το ασημένιο μετάλλιο ολοκληρώθηκα ως αθλητής, να αποκτήσει η κολύμβηση τη δημοσιότητα που της αξίζει»

Χρήστου: «Με το ασημένιο μετάλλιο ολοκληρώθηκα ως αθλητής, να αποκτήσει η κολύμβηση τη δημοσιότητα που της αξίζει»
eurokinissi

Ο Απόστολος Χρήστου μίλησε για τον θρίαμβό του στον τελικό των 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε, με τον Έλληνα κολυμβητή να αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε με αυτή την επιτυχία ως αθλητής. Παράλληλα υποστήριξε ότι ευελπιστεί το άθλημα της κολύμβησης να πάρει την αναγνωσιμότητα που του αξίζει.

Ο Απόστολος Χρήστου στην κούρσα της ζωής του κατάφερε να ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με τον Έλληνα αθλητή να φέρνει το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στην κολύμβηση σε μια ιστορική επίδοση. Παράλληλα ο ίδιος έγινε για πρώτη φορά στην καριέρα του Ολυμπιονίκης με τα συναισθήματα του να είναι τρομερά.

Μιλώντας μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Χρήστου αποκάλυψε πως πλέον ολοκληρώθηκε ως αθλητής αφού πέτυχε το στόχο που είχε από μικρός, ενώ στάθηκε και στο πόσο πολύ ήθελε να φέρει μια διάκριση στη χώρα μας.

«Μετά τον τελικό των 100μ ύπτιο ανδρών όπου τερμάτισα τέταρτος, μίλησα με τον πατέρα μου και μου είπε.. .”πήγαινε και πάρε το μετάλλιο στα 200μ, αφού το θέλεις τόσο πολύ”. Ήμουν σε καλή κατάσταση και σκέφτηκα ότι αξίζει μια προσπάθεια. Και όπως αποδείχτηκε, όντως άξιζε και τελικά, ανταμείφθηκα», δήλωσε.

«Για τη συνέχεια, δεν έχω θέσει κάποιον στόχο. Έχω ολοκληρωθεί ως αθλητής με αυτή την επιτυχία. Επομένως, ότι κάνω από εδώ και πέρα, θέλω να το απολαύσω, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ότι είναι να έρθει, ας έρθει. Μου έλειπαν δύο μετάλλια φέτος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κατέκτησα και τα δύο. Οπότε νιώθω πλήρης», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το μετάλλιο που κατέκτησε είναι το πρώτο για τη χώρα μας στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε: «Είναι μια απίστευτη στιγμή που μου δίνει μεγάλη χαρά και εύχομαι να αποτελέσει την αρχή ώστε να έρθουν και άλλες επιτυχίες και να γίνει πιο δημοφιλής η κολύμβηση στη χώρα μας, να αποκτήσει τη δημοτικότητα που της αξίζει. Εύχομαι με τις επιτυχίες που φέρνουμε, να κάνουμε τον κόσμο να αγαπήσει το άθλημα και να μας ωθήσει να φέρουμε και άλλες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις