Σάββατο, 3 Αυγ.
34oC Αθήνα

Νεκρός διοικητής της Χαμάς από χτύπημα του Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία

Νεκρός διοικητής της Χαμάς από χτύπημα του Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία

Κλιμακώνονται οι φόβοι για ενδεχόμενο ξέσπασμα ενός γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την παγκόσμια κοινότητα να αναμένει με κομμένη την ανάσα τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (03.08.24) όπως έγινε γνωστό, το Ισραήλ προχώρησε σε αεροπορικό χτύπημα σε όχημα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διοικητής της Χαμάς, ενώ το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν τέσσερις ακόμα άνθρωποι.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα η ταυτότητα των υπολοίπων, σύμφωνα με το WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικό χτύπημα κατά πυρήνα μαχητών γύρω από την πόλη Τούλκαρεμ της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Χαμάς, χτυπήθηκε όχημα που μετέφερε μαχητές και σκοτώθηκε ένας από τους διοικητές των ταξιαρχιών της στην Τούλκαρεμ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ προχωρούν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στη Μέση Ανατολή από την εφιαλτική 7η Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε χθες την αποστολή πρόσθετων καταδρομικών και αντιτορπιλικών του Πολεμικού Ναυτικού – που μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους – όπως επίσης και μια επιπλέον μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αναμενόμενη ιρανική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίδονται από τα ισραηλινά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av. Η ιερή μέρα των Εβραίων, ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή η Γαλλία προέτρεψε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν και η Κύπρος είπε ότι έχει επεκτείνει τα σχέδιά της για να υποστηρίξει μια μεγάλης κλίμακας εκκένωση από την περιοχή εάν επεκταθεί ο πόλεμος.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις