Σάββατο, 3 Αυγ.
35oC Αθήνα

Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου – Γεμάτα τα πλοία στον Πειραιά

Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου – Γεμάτα τα πλοία στον Πειραιά

Οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου φεύγουν με όποιο τρόπο μπορούν από τις μεγάλες πόλεις για λίγες μέρες ξεκούρασης στην επαρχία. Στην Αθήνα η κίνηση από το πρωί είναι αυξημένη στις μεγάλες οδικές αρτηρίες που οδηγούν έξω από την πόλη, ενώ έντονη είναι η κίνηση γύρω από τα λιμάνια της πόλης και δη του Πειραιά

Τα πλοία αναχωρούν γεμάτα από τα λιμάνια γύρω από την Αθήνα. Οι πληρότητες των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αγγίζουν για τα περισσότερα νησιά το 100%.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε συνδυασμό με το κόστος και της διαμονής στρέφουν τους περισσότερους και φέτος το καλοκαίρι στο να επιλέγουν κοντινούς προορισμούς και λίγες μέρες διακοπών.

Σήμερα, Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη, με το πρώτο να αναχωρεί στις 6.45 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια και το τελευταίο να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23.55, για Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο. Χθες αναχώρησαν 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, ενώ ομοίως 26 θα «φύγουν» και αύριο.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με 2 παιδιά και αυτοκίνητο:

  • Για τη Ρόδο ανέρχεται σε 850 ευρώ με καμπίνα ή 814 ευρώ σε οικονομική θέση
  • Για τη Μυτιλήνη είναι 665 ευρώ με καμπίνα ή 561 σε οικονομική θέση
  • Για τη Σαντορίνη είναι 722 ευρώ με καμπίνα ή 602 σε οικονομική θέση
  • Για τα Χανιά μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να πληρώσει 587 ευρώ αν επιλέξει καμπίνα ή 424 αν επιλέξει τις οικονομικές θέσεις

 

Στο μεταξύ, από 17/06 έως και 28/07 πραγματοποιήθηκαν 2.120 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις για παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας Αρχής σχετικά με μεταβολές των τιμών των εισιτηρίων και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

 

Οι έλεγχοι στο πλαίσιο παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνεχίζονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω των Λιμενικών Αρχών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις