Κυριακή, 4 Αυγ.
30oC Αθήνα

H Ιμάν Κελίφ δάκρυσε μετά την εξασφάλιση μεταλλίου στην πυγμαχία γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων

H Ιμάν Κελίφ δάκρυσε μετά την εξασφάλιση μεταλλίου στην πυγμαχία γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων
ΦΩΤΟ Reuters

H Ιμάν Κελίφ κέρδισε με άνεση 5-0 την Λούκα Άνα Χαμόρι και προκρίθηκε στα ημιτελικά της πυγμαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κατηγορία των 66κ. Με αυτόν τον τρόπο η Αλγερινή εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο, μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα της.

Η Ιμάν Κελίφ παρά τον ντόρο που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το όνομα της, δεν δείχνει να επηρεάζεται, με την ίδια να κερδίζει εύκολα 5-0 την Λούκα Άνα Χαμόρι στον προημιτελικό των 2 γυναικών στην κατηγορία των 66 κιλών πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Κάπως έτσι η 25χρονη αθλήτρια εξασφάλισε την συμμετοχή της στα ημιτελικά, σε ένα τόσο σημαντικό κατόρθωμα για την ίδια, το οποίο την έκανε να κλάψει μετά το τέλος του αγώνα.

Άλλωστε οι αντιδράσεις και οι απόψεις για αντικανονική συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα είναι τόσο έντονες, που έχει ως αποτέλεσμα η Κελίφ να λυγίσει, με την εξασφάλιση μιας θέσης στο βάθρο και φυσικά την κατάκτηση του μεταλλίου.

Η Ιμανί Κελίφ με τη νίκη της αυτή ουσιαστικά εξασφάλισε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, καθώς στην πυγμαχία όπως και σε όλα τα μαχητικά αθλήματα, δίνονται δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες. Στην πυγμαχία μάλιστα λόγω της απουσίας του ρεπεσάζ, οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις