Δευτέρα, 5 Αυγ.
30oC Αθήνα

Δημήτρης Ράφτης για Λευτέρη Πετρούνια: «Το έχει τερματίσει»

Δημήτρης Ράφτης για Λευτέρη Πετρούνια: «Το έχει τερματίσει»

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης, αποθέωσε τον χάλκινο ολυμπιονίκη του Παρισιού, μετά τη νέα τρομερή εμφάνιση του στον τελικό των κρίκων.

Το νέο επίτευγμα του Λευτέρη Πετρούνια έκανε δικαίως… τρισευτυχισμένο τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος πανηγύρισε μαζί με τον «άρχοντα των κρίκων» την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους κρίκους, στο «Μπερσί» του Παρισιού.

«Όλα τέλεια! Κερδίσαμε τρία Ολυμπιακά μετάλλια σε τρεις διοργανώσεις, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στους κρίκους. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από τον αθλητή του; Είμαστε πλέον τρισευτυχισμένοι!», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, πριν αναφερθεί στην εμφάνιση του Πετρούνια στον τελικό:

«Ο βαθμός που πήρε ήταν σωστός. Ξέρουμε ότι οι Κινέζοι είναι πολύ καλοί αθλητές και είχαμε πει πριν από τον τελικό ότι οι δυο τους και ο Λευτέρης θα ήταν τα τρία φαβορί. Εμείς κάναμε ένα μεσαίου μεγέθους λάθος στο τελευταίο αιώρημα και μας στοίχισε αρκετά βαθμολογικά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία πια. Ο Λευτέρης είναι Ολυμπιονίκης για τρίτη συνεχόμενη φορά και αυτό είναι που μετράει».

Ο επόμενος Ολυμπιακός κύκλος θα βρει ξανά μάχιμο τον τρις Ολυμπιονίκη των κρίκων και ο προπονητής του θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του:
«Η μεγαλύτερη αρετή ενός αθλητή είναι η ανθεκτικότητα και αυτός το έχει τερματίσει! Αφού όμως δηλώνει ότι θα πάμε και στο Λος Άντζελες, θα ακολουθήσω και σ’ αυτό το μονοπάτι με μεγάλη μου χαρά. Εγώ πλέον είμαι πλήρης, δεν μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο από τον αθλητισμό για τον εαυτό μου. Θα είμαι δίπλα στον Λευτέρη για όσο θέλει ακόμα».

Στον επίλογο, ο Δημήτρης Ράφτης έκανε έναν απολογισμό της δικής του εμπειρίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκίνησε με πίκρες και άδικους αποκλεισμούς πλάι στον πρωταθλητή του μονόζυγου Βλάση Μάρα, αλλά πλέον ανταμείβεται με τεράστιες επιτυχίες μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια:

«Είμαι 24 χρόνια σε προετοιμασίες Ολυμπιακών Αγώνων, πέρασα δύσκολα στην αρχή, αλλά η ζωή μου τα χαρίζει όλα μαζεμένα στο τέλος. Είναι ένα μάθημα ζωής. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου τα φέρει η ζωή. Έχω φάει πολλή πίκρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρώ πως αδικηθήκαμε στην αρχή, γι’ αυτό νιώθω ότι αυτά που εισπράττω τώρα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Απλά είμαι ευγνώμων για όλο αυτό… Στη Γυμναστική, στους αθλητές, στους ανθρώπους που μας αγαπάνε και στις οικογένειές μας που μας ανέχονται».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις