Δευτέρα, 5 Αυγ.
29oC Αθήνα

Γαλλία – Ελλάδα 4-11: Η εθνική πόλο των γυναικών διέλυσε τη διοργανώτρια και προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία – Ελλάδα 4-11: Η εθνική πόλο των γυναικών διέλυσε τη διοργανώτρια και προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Πραγματοποιώντας σαρωτική εμφάνιση στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, η εθνική πόλο των γυναικών διέλυσε τη διοργανώτρια Γαλλία με 11-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα συναντήσει την Αυστραλία.

Η εθνική πόλο των γυναικών βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς δεν είχε κερδίσει κανένα από τα πρώτα τρία παιχνίδια της στον όμιλο, ωστόσο στο καθοριστικό παιχνίδι πρόκρισης με τη Γαλλία, εμφάνισε το πραγματικό της πρόσωπο και ισοπέδωσε τη διοργανώτρια ομάδα με 11-4.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου πήρε με σαρωτικό τρόπο το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα συναντήσει την ισχυρή Αυστραλία την Τρίτη (6/8, 20:00) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο αγώνας

Αν και η εθνική ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και προηγήθηκε 2-0, στη συνέχεια εμφανίστηκε η γνώριμη επιθετική δυστοκία, με κακές επιλογές, ενώ και η -νέα τερματοφύλακας του Ολυμπιακού- Μάια Ράικρο έκανε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις.

Ετσι, οι γηπεδούχες βρήκαν κάποια στιγμή λύσεις και με σερί 3-0 πέρασαν μπροστά (3-2), με την ελληνική ομάδα να μένει χωρίς γκολ για έντεκα λεπτά. Εχασε μάλιστα και πέναλτι με τη Νίνου (απέκρουσε η Ράικρο) και σπατάλησε τέσσερις ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω, πριν η Ξενάκη βρει μία λύση με παλικαρίσιο γκολ από τα 2μ. για να διαμορφώσει το 3-3 του ημιχρόνου.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου βρήκαν από την άμυνα την ενέργεια που χρειάζονταν για να πάρουν τον έλεγχο του ματς. Κράτησαν τις Γαλλίδες «άσφαιρες» για περίπου δώδεκα λεπτά και μπόρεσαν να «ξεκολλήσουν» επιθετικά, βρίσκοντας δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα από τη Γιαννοπούλου στην κόντρα.

Το συνολικό ελληνικό σερί έφτασε το 4-0 και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 6-3, πριν μειώσει με πέναλτι η Βερνού, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.

Δύο γρήγορα γκολ από τη Βάσω Πλευρίτου και την Ξενάκη, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, «κλείδωσαν» ουσιαστικά τη νίκη της εθνικής και κάπου εκεί το παιχνίδι… χάλασε. Εξαιτίας του πολύ περίεργου κανονισμού της World Aquatics, οι Γαλλίδες ήξεραν ότι αποκλείονται με ήττα από ένα έως επτά γκολ, ενώ προκρίνονται αν χάσουν με διαφορά οκτώ γκολ και πάνω (σε αυτή την περίπτωση θα έμενε εκτός η Ιταλία).

Η ομάδα του Τεό Λοράντου άφησε το παιχνίδι, το σκορ έφτασε στο 11-4 και η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να φτάσει στο +8, που θα της έδινε την τρίτη θέση.

Οπως φάνηκε, όμως, αυτό δεν ήταν ένα… αρεστό σενάριο, αφού θα έφερνε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στη σταθερά πολύ δυνατή Ολλανδία. Ετσι, παρότι κέρδισαν αποβολή στην τελευταία τους επίθεση, οι διεθνείς προτίμησαν να πετάξουν τη μπάλα στο πλάι και ουσιαστικά να «επιλέξουν» ως αντίπαλο την Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ράικρο, Αντρές, Ερτό, Μπουλούκμπατσι, Γκιγέ, Χέρτζκα 1, Νταγέν, Μπατί, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολ, Μαρτινό Περέ.
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις