Δευτέρα, 5 Αυγ.
34oC Αθήνα

Βρετανία: Νέα νύχτα άγριων αναταραχών – Επίθεση διαδηλωτών και σε δεύτερο ξενοδοχείο

Βρετανία: Νέα νύχτα άγριων αναταραχών – Επίθεση διαδηλωτών και σε δεύτερο ξενοδοχείο

Δεν έχουν τέλος τα άγρια επεισόδια που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στη Βρετανία, στη «σκιά» της δολοφονίας των τριών κοριτσιών σε σχολή χορού στο Σάουθπορτ του Σάντερλαντ την περασμένη εβδομάδα.

Ακόμη μία νύχτα μεγάλων αναταραχών στη Βρετανία, όπου ολοένα και κλιμακώνονται οι αιματηρές διαδηλώσεις κατά μεταναστών για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών.

Χθες, Κυριακή (04.08.24) το βράδυ δεύτερο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται μετανάστες που έχουν αιτηθεί άσυλο, έγινε στόχος βίαιων επεισοδίων κοντά στην Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

«Μεγάλη ομάδα εκτόξευσε αντικείμενα, έσπασε παράθυρα, άναψε φωτιές και στοχοποίησε τις αρχές» στην περιοχή του ξενοδοχείου Holiday Inn της Τάμγουερθ, εξήγησε η αστυνομία της Στάφορντσιρ σε ανακοίνωσή της.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social, καταγράφουν τη στιγμή της επίθεσης, με τους διαδηλωτές να πετούν αντικείμενα και να βάζουν φωτιά σε ένα τμήμα του ξενοδοχείου, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν στο σημείο για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Το SkyNews επισημαίνει ότι «ελήφθησαν αυστηρά μέτρα».

Νωρίτερα την Κυριακή, διαδηλωτές έσπασαν τζάμια ξενοδοχείου και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη βόρεια Αγγλία.

Αντιμεταναστευτικές και αντιισλαμικές βρετανικές οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την επίθεση στο Σάουθπορτ και οι οποίες έλεγαν ότι ο δράστης ήταν παράτυπος μετανάστης και ριζοσπάστης μουσουλμάνος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 17χρονος που έχει συλληφθεί γεννήθηκε στη Βρετανία και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προέρχεται από οικογένεια χριστιανών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις