Δευτέρα, 5 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητές Βελγίου και Ελβετίας αποσύρθηκαν γιατί αρρώστησαν μετά το τρίαθλο στον Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητές Βελγίου και Ελβετίας αποσύρθηκαν γιατί αρρώστησαν μετά το τρίαθλο στον Σηκουάνα

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» εξελίσσονται τα… βρώμικα νερά του Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Δύο αθλητές από Βέλγιο κι Ελβετία αποσύρθηκαν, γιατί αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου. 

Με σοβαρή λοίμωξη νοσεί Βελγίδα αθλήτρια στο τρίαθλο, μετά τη συμμετοχή της στην κολύμβηση στον Σηκουάνα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο ισχυρών αντιπαραθέσεων κατά τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για τα μολυσμένα νερά του.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη «μάχη», καθώς η Κλερ Μισέλ αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύεται με λοίμωξη που της προκάλεσε το βακτήριο E. coli.

Η κατάσταση της υγείας της αθλήτριας επιδεινώθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, συνεπώς η αποστολή τριάθλου του Βελγίου αποχώρησε από τους Αγώνες.

Την ίδια ώρα, η ελβετική ομάδα αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Άντριεν Μπρίφοντ, που αποσύρθηκε λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης. Ο Σάιμον Βέστερμαν θα τον πάρει τη θέση του.

Παρά τις δύο ασθένειες, το World Triathlon και το Paris 2024 ανέφεραν σε δήλωση της Κυριακής ότι το τρίαθλο μεικτής σκυταλοδρομίας της Δευτέρας θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, λέγοντας ότι η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις