Δευτέρα, 5 Αυγ.
34oC Αθήνα

Meteo: Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα

Meteo: Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα
AP Photo/ Petros Giannakouris

Το meteo επιβεβαίωσε αυτό το οποίο έζησε όλη η χώρα- κάτοικοι και τουρίστες- δηλαδή έναν θερμό Ιούλιο, με παρατεταμένο καύσωνα και υψηλές θερμοκρασίες.

O Ιούλιος του 2024 με τους εξαντλητικούς καύσωνες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr, ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα.

«Ο Ιούλιος 2024 στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας κατα πολύ τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα», γράφει η ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στην παρακάτω εικόνα, παρουσιάζεται η μέση θερμοκρασία για τον μήνα Ιούλιο από το 1960 μέχρι το 2024, στο σύνολο της Ελλάδας.

Ο φετινός Ιούλιος καταγράφεται ως ο θερμότερος στα χρονικά για την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά +2.9°C την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 (μάυρη διακεκομμένη γραμμή) και κατά +0.3°C τον μέχρι πρότινος θερμότερο Ιούλιο του 2012.

Σημειώνεται, πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν καταγραφεί οι 3 από τους 4 θερμότερους μήνες Ιουλίου για την Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον 80 χρόνια.

Όσον αφορά την τάση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2024 για την περίοδο του Ιουλίου αυτή παρουσιάζει άνοδο κατά +2.5°C.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις