Δευτέρα, 5 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ελένη Πόλακ: «Βρέθηκε ουσία από κρέας στο δείγμα ούρων και ζητήθηκαν διευκρινήσεις, έκλαιγα για δύο ημέρες»

Ελένη Πόλακ: «Βρέθηκε ουσία από κρέας στο δείγμα ούρων και ζητήθηκαν διευκρινήσεις, έκλαιγα για δύο ημέρες»

Η Ελένη Πόλακ αποκάλυψε την περιπέτεια που πέρασε τις τελευταίες ημέρες, με το δείγμα που βρέθηκε στα ούρα της και κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτό.

H Ελένη Πόλακ δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.40.

Μετά το τέλος του αγώνα, η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στο Gazzetta αποκαλύπτοντας πως τις τελευταίες ημέρες είχε μία μικρή… περιπέτεια, καθώς βρέθηκε ουσία από κρέας στα ούρα της. Η ποσότητα ήταν κάτω από το επιτρεπτό, γεγονός που δεν την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ωστόσο την ανάγκασε να δώσει διευκρινήσεις στους διοργανωτές σχετικά με το συμβάν.

Οι δηλώσεις της Πόλακ στο Gazzetta:

«Έχουν συμβεί πολλές ατυχίες. Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας. Δεν έχω πάρει ποτέ πρωτεΐνες, ποτέ συμπληρώματα. Ήμουν τρεις ημέρες χάλια και έκλαιγα. Αυτό δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά για να προσέχει ο κόσμος τι τρώει.

Ήταν πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο αυτό που βρέθηκε, γι’ αυτό και δεν αποκλείστηκα. Έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει καθημερινά να τρώω κόκκινο κρέας, αλλά αυτά είχαν την ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου. Αυτό με επηρέασε ψυχολογικά, ήμουν χάλια γιατί δεν ήξερα πως θα το αντιμετωπίσω. Έκλαιγα τις δύο πρώτες ημέρες. Ήταν μεγάλο σοκ, έλεγα “πάει έχασες τους Ολυμπιακούς Αγώνες”. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου για ό,τι έγινε στον αγώνα.

Αναφορικά με το πώς μπορεί να συνέβη αυτό:

«Μάλλον έγινε στην Ολλανδία. Αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Εκεί έφαγα κρέας από σχάρα.

Μου είπαν πως αυτή η ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των ζώων. Πιστεύω πως αν η ουσία βρισκόταν δύο μέρες νωρίτερα ίσως να με απέκλειαν. Πραγματικά έχει καταντήσει επικίνδυνο το τι τρώμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις