Τρίτη, 6 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Ενημερωθήκαμε για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, ζητήσαμε την αποχώρηση του ατόμου από το Ολυμπιακό Χωριό

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Ενημερωθήκαμε για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, ζητήσαμε την αποχώρηση του ατόμου από το Ολυμπιακό Χωριό

Με ανακοίνωση της, η ΕΟΕ επιβεβαίωσε την πληροφορία για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ σε μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, όπου αναφέρει πως σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 13.49 προέκυψε η ενημέρωση από τον ΕΟΚΑΝ.

Η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του ατόμου από το Ολυμπιακό Χωριό.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας (5/8) κυκλοφόρησε η είδηση για δεύτερο θετικό δείγμα μέλους της ελληνικής αποστολής του στίβου στο Παρίσι.

Η δεύτερη αθλήτρια που βρέθηκε με θετικό δείγμα, έχει ήδη αγωνιστεί αλλά δεν συνεχίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή είναι και η πρώτη που ενημερώθηκε μαζί με τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μάλιστα η ενημέρωση έγινε πριν αγωνιστεί και σε περίπτωση που προκρινόταν δε θα της επιτρέπονταν να αγωνιστεί στον τελικό.

Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι τέσσερα χρόνια και χάνει και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανακοίνωση:

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις